Már Eb-üzemmódban minden Csehországban
15
Jun
2017
Már Eb-üzemmódban minden Csehországban
2017. június 15.  |  21:50

Szépen lassan Eb-üzemmódban pörög minden Hradec Kralovéban. Az egyébként festői, nyugodt városba megérkeztek a csapatok, megannyi hivatalos delegáció, na és persze a szurkolók. A  mérkőzéseknek helyet adó sportcsarnok előtt az ünnepélyes megnyitóra sokan eljöttek, s míg kint a napsütésben dübörgött a zene, a magyar csapat bent a játéktéren gőzerővel készült a spanyolok elleni péntek esti csoportmeccsre.

Nem csupán a sportolók, az újságírók is egyre nagyobb számban vannak itt, a csarnok médiaszobája már csütörtök estére megtelt, pedig még meccset sem játszottak. Némi bosszankodást okozott, hogy a szerda esti engedékenység után a szervezők kőkeményen betartják a szabályt, s még a lelátóra sem ülhetnek fel a magyar újságírók Fegyvernekyék edzésén, csak az utolsó öt percben engedték be őket.

Ám ettől függetlenül mindenki rendkívül barátságos, igazi családias hangulat uralkodik a kontinenstorna A- és B-csoportjainak helyszínén. A torna egyik nagy favoritja a hispán válogatott, a spanyol lányokkal városnézés során már összefuthattak a mieink, de a pályán ez kevésbé lesz barátságos. Meccsnapon még egy délelőtti dobóedzés vár a magyar lányokra, majd este 20.30-tól a pályán is elkezdődik számunkra az Európa-bajnokság.

Vármegyei szövetségek