A ZTE a bronzérmes
11
Jun
2017
A ZTE a bronzérmes
2017. június 11.  |  03:00
A kiállított Petty és a sérült Gibbs nélkül, de már a szerdán még csak a kispadon, civilben helyet foglaló Smith-szel a soraiban állt fel a Körmend, a ZTE-ben pedig a szokásos kezdő futott ki a parkettre.

Ferencz hármasával indult a találkozó, egy-egy ponttal mindig a Körmend vezetett az első időszakban, majd hattal is megléptek a vasiak, Kromah triplájának is köszönhetően. Egy perc alatt ledolgozta azonban hátrányát a ZTE, Benke hármasa egy jól kidolgozott akció végén talpra ugrasztotta az egész csarnokot. A vendégek azonban gyorsan rendezték soraikat, ám Mohácsi és Benke triplája, majd ismét a ZTE 11-esének berepülése, s végül Ubilla hármasa következett, s máris felharsant a „tíz, tíz" csatakiáltás. 31-23-mal ért véget az első tíz perc. Wright zsákolása, majd Mohácsi üres ziccere jelezte, hogy a hazaiak remekül kapták el a fonalat. Németh Ákos ziccere után sokáig 37-29 volt az állás, aztán viszont igencsak bekezdett a Körmend. Németh hármasa után már csak három pont volt a zalai előny. Ekkor a kék-fehérek centere, Drungilas a hárompontos vonalon kívülről szánta el magát dobásra, s kis szerencsével becsorgott a labda. Nagyon kellett ez a dobás a Zetének, mert már 4 perce gólképtelennek bizonyultak Mohácsiék. A negyed végére két pontra zárkóztak Potocnik mester tanítványai, 47-45 állt az eredményjelzőn. A hazaiaknál a 16 pontos Benke, míg a vendégeknél a 13 pontig jutó Kromah vitte a prímet.

Mohácsi két hármasa után kicsit meglógott a ZTE a nagyszünet után, ám Ferencz is hasonló dobással válaszolt, majd Kromah ziccerezett, s máris csak kettő volt a ZTE előnye. Ubilla is hozzászólt a találkozóhoz, ám ismét az ihletett formában kosarazó Némethen volt a világ szeme: a fiatal irányító üres triplát szerzett. Villant Kromah, majd Allen, s máris a Körmendnél volt az előny. Sőt, egy 9-0-ás rohanással 68-75-re lógtak meg Ferenczék, különösen Kromahnak köszönhetően. A hazaiaknál minden kimaradt, öt percig nem esett akciókosár, a negyed végén Mohácsi ziccere adott halvány reménysugarat. 71-77-ről folytatódott a játék, Wright és Ubilla révén a ZTE egy pontra zárkózott. Jött azonban Németh, aki egy 8 méteres hármassal köszönt be. Szabó a sarokból válaszolt, majd Drungilas borzolta a hazai idegeket: mindkét büntetőjét kihagyta. Kromah ziccere után azonban kompenzált a litván. Hihetetlen izgalmakat hozott az utolsó négy perc. 87-87-nél Smith „berepülős" akciója, majd sportszerűtlen hibája következett, ami után kiállították az amerikai játékost. Szabó a négyből három büntetőt bedobott, s 1:46-al a vége előtt Ubilla betörése után megint a ZTE vezetett. Jött azonban az élete meccsét játszó Németh, aki Kromah tempóját besegítette. Szabó kipontozódott, Allen értékesítette a büntetőket, majd Ubilla szerzett labdát egy lepattanót után. Egy büntetőt értékesített a zalaiak irányítója, s bár Kromah is bedobta a vonalról, a végén Norfleet büntetőivel a ZTE megnyerte a találkozót, s ezzel a bronzérmet is - tudósított a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 99-95 (31-23, 16-22, 24-32, 28-18)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 2000 néző

V.: Györffy P., Frányó P., Bognár T. (Forrai S.)

ZTE: Ubilla 22/9, Norfleet 12, Benke 18/6, Szabó 14/6, Drungilas 13/3. Csere: Mohácsi 16/12, Wright 4, Kis -.

Körmend: Smith 13, Ferencz 8/6, Kromah 28/6, Allen 20, Csorvási 13. Csere: Németh Á. 13/9, Doktor -.

Kipontozódott: Szabó Zs. (39.).

Kiállítva: Smith (38.).

A párharc végeredménye: 2-0 a ZTE-nek.

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/hun_ply/x1617/hun_ply_37 

Vármegyei szövetségek