Férfi NB I: körmendi kosárparádé
28
Apr
2017
Férfi NB I: körmendi kosárparádé
2017. április 28.  |  00:13
Kiütötte a Körmend a Szolnokot

A Körmend és a Szolnok is tartalékosan állt fel a csütörtök esti rangadóra. A vasiaktól Allen és Petty, a Szolnokból pedig Barnies és Andric hiányzott sérülés miatt. A Körmend kezdett jobban, a hetedik percben Vojvoda kosarával ugyan átvette a vezetést az Olaj, de Kromah utolsó másodperces triplájával hozni tudta a vendéglátó az első játékrészt. Az idő múlásával az MTE kezdett egyre jobban belejönni, Kromah újabb hármasával már hét ponttal vezetett, Kmezic edző pedig időt kért. Hiába azonban a szolnoki rövid szüntet, Ferencz trojkájával már tíz pontos fórnak örülhettek a hazai szurkolók. Potocnik edző időkérése után sikerült is ismét növelniük a körmendieknek az előnyt, a félidőre 14 egységgel vezetettek a Rába-partiak.

Smith volt eredményes a harmadik tízperc elején. A jó kezdés után aztán gyors visszaesés következett hazai oldalon, Vojvoda rámolt be hat pontot. A bajnok csapatkapitányának azonban nem akadt társa, így a vendégek erejéből csak az ijesztgetésre futotta, a hazaiak hamar 19 pontra tornázták vissza előnyüket. Ismét időt kértek a szolnokiak. Kromah ismét egy utolsó másodperces hármassal zárt. Ferencz távolijával indult az utolsó tíz perc, ezzel pedig 20 pont fölé tornázta előnyét a hazai együttes. Ki másnak, mint Kromah-nak a kosarával lépte át a századik pontot a Körmend, sőt a harmincpontos differencia elhagyását is az amerikai légiós pontjai jelentették. Az utolsó egy percben már szinte csak a fiatalok voltak pályán mindkét oldalon.

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 109-81 (25-22, 27-16, 30-25, 27-18)

Körmend, Városi Sportcsarnok, 2000 néző

V: Cziffra Cs., Török R., Söjtöry T. (Várhalmi Zs.)

Körmend: Gibbs 17/9, Smith 25/6, Ferencz 16/12, Kromah 39/30, Csorvási 8 Csere: Németh 4, Doktor -, Márton -, Oroszi -.

Szolnok: Pavlicsevics 10/6, Vojvoda 27/9, Popovic 9/3, Eilingsfeld 11, Tóth Á. 7 Csere: Borisov 10/6, Wittmann 2, Hajdú -, Rudner 3/3, Anda 2.

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/hun_2phu/x1617/hun_2phu_816 



Két héten belül másodszor is legyőzte a ZTE az Albát

A minimális célkitűzést, vagyis a legjobb négy közé jutást, és ezáltal a pályaelőnyt már elérte a középszakaszban a ZTE, ám a minél jobb helyezés eléréséhez két héten belül másodszor is le kellett győznie Bencze Tamás együttesének a listavezetőt, amely foghíjas kerettel állt fel, az elmúlt időszakban maródi Winston Shephard már a társakkal melegíthetett, ám végül nem lépett pályára. Ennek ellenére az Alba kezdte jobban a találkozót, 0-6-val indítottak Mohammedék. Keller találata után 3-10-nél időt kért Bencze Tamás. Ubilla két hármasa után már a ZTE-nél volt az előny. Kis Raul is hármast dobott, majd Benke Szilárd is beköszönt. A negyed slusszpoénja azonban Keller Iván utolsó pillanatos betörése volt, mellyel 24-20 állt az eredményjelzőn. Taylor hármasával indult a második felvonás, ám Szabó két távolija már a Zete megnyugtatónak tűnő előnyét jelentette. Felpörgött a játék, és a zalaiak elhúztak tíz ponttal. Az Alba azonban nem adta fel, Lóránt tempója és Taylor triplája is ezt jelezte. Ubilla azonban a negyedik hármasát is elsüllyesztette a gyűrűben, így 45-38-cal zárult az első félidő.

Lóránt hármasa nyitotta a második játékrészt, majd Keller Ákos centerezett szépen. Farr távoli tempójával már egyenlő volt az állás, Markovics zsákolásával pedig újra az Albánál volt az előny. Három perc kosárszünet után Szabó vette kezébe csapata sorsát, ő tartotta a lelket a ZTE-ben, 60-55-tel fordultak a csapatok. Mohácsi estében talált be, és a plusz egy büntetőt is a helyére küldte. Taylor megszerezte negyedik trojkáját, amire Mohácsi gyorsan válaszolt. Keller ziccere, majd Markovics 2+1-es akciója még egy kis reményt adott a Fehérvárnak, ám Benke büntetője után már 15 pontra hízott a ZTE KK előnye, és az utolsó percekben már nem sikerült közelebb férkőznie az Albának. Bencze Tamás együttese továbbra is harcol tehát a dobogós helyezésért.

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár-Puebla Plus 88-76 (24-20, 21-18, 15-17, 28-21)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,

V.: Földházi T., Benczur T., Ádám J. (Bodrogváry I.)

ZTE: Ubilla 19/15, Norfleet 13/3, Benke 13, Szabó Zs. 23/6, Drungilas 4. Csere: Mohácsi 9/6, Wright 2, Kis 5/3.

Alba: Taylor 18/12, Mohammed 7, Markovics 9, Lóránt 13/3, Keller Á. 12. Csere: Farr 11/3, Keller I. 6.

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/hun_2phu/x1617/hun_2phu_815 

Vármegyei szövetségek