Férfi NB I: fontos győzelmet aratott a Kecskemét
27
Apr
2017
Férfi NB I: fontos győzelmet aratott a Kecskemét
2017. április 27.  |  03:26
A Kecskemét a hetedik Kaposvárt fogadta a Messzi István Sportcsarnokban szerda este, a legjobb nyolcba jutás szempontjából mindkét együttes számára kulcsfontosságú találkozón. Az első két percben még fej fej mellett haladtak a csapatok, a folytatásban viszont légiósainak köszönhetően egy 10-0-s rohamot produkált a hazai csapat, állva hagyva ezzel riválisát. A KTE 24-18-ra nyerte az első felvonást. A második negyedet is remekül kezdték a lila-fehérek, Hegedűs és Pongó Máté triplája után Ivosev értékesített egy tempót, miközben a másik oldal pontképtelen maradt, így Fekete Ádám kénytelen volt időt kérni. A pihenő jót tett a somogyiaknak, akik Frazier vezetésével többször is felzárkóztak négy-öt pontra, de Djeraszimovics, Pongó, majd Djukanovics triplája is a legjobbkor érkezett hazai szempontból, a félidőben 47-41 volt az állás.

A harmadik negyed első fele Djeraszimovics és Hendlein külön párbaját hozta, Baki hármasa után, 57-56-nál egy pontra zárkóztak fel a kék-fehérek. A szinte hiba nélkül játszó Djeraszimovics újból csapata segítségére sietett, és vezetésével egy 11-1-es futással zárta a játékrészt a Kecskemét (68-57). Az utolsó felvonás Djukanovics triplájával indult, és hiába próbálkozott a KKK, a KTE már nem engedte közelebb a vendégeket. Sőt, Karahodzsicsék még növelni is tudták a különbséget, és végül magabiztos, húszpontos sikert arattak.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, mindent, amit elterveztünk előre, végre tudtuk hajtani. Egy jó Kaposvárt győztünk le megérdemelten, még azt is megkockáztatom, hogy ilyen különbséggel is. A második negyedben nem jól védekeztünk, üres dobásokat hagytunk ellenfelünknek, amit Frazier kegyetlenül ki is használt. Ezen szigorítottunk a félidőben, fizikálisan ellenfelünk fölé nőttünk, mondhatni bedaráltuk őket. Precízen, fegyelmezetten játszottunk, hiszen tudtuk, hogy minden egyes pontnak jelentősége van. Továbbra is azért hajtunk, hogy bejussunk a nyolcba, a soproni meccsre kell koncentrálnunk, sok sikert a Kaposvárnak!

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek! Úgy érkeztünk ide, hogy egy győzelem kellett volna a play-offhoz. Tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, a 27-28. percig egál volt, utána viszont szétestünk. Sajnos kiütközött, hogy sorozatterhelésnél ennyi játékossal nem lehet ezt a tempót végigcsinálni. Nem működött a rotációnk, nem tudtunk olyan energiákat mozgósítani, ami egy ilyen nagyon kemény meccshez kell. Ettől függetlenül természetesen bízom a csapatban, egy mérkőzést be kell még húzni, ahhoz, hogy ott legyünk a rájátszásban.

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 94-74 (24-18, 23-23, 21-16, 26-17)

Kecskemét, 500 néző. V: Kapitány, Jakab, Rácz

KECSKEMÉT: Pongó Máté 6/6, Pongó Martin 5/3, DJERASZIMOVICS 27/9, IVOSEV 18, KARAHODZSICS 18. Csere: DJUKANOVICS 15/9, Hegedűs G. 5/3, Mészáros M. . Edző: Forray Gábor

KAPOSVÁR: WISSEH 15/3, FRAIZER 15/9, Cooke 14/6, Hendlein 8, Simms 11.. Csere: Fodor M. 5/3, Grebenár, Baki 6/6, Papp P. Edző: Fekete Ádám

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/hun_2phm/x1617/hun_2phm_716 

Vármegyei szövetségek