Ma este újra összecsapunk a franciákkal
04
Sep
2022
Ma este újra összecsapunk a franciákkal
2022. szeptember 4.  |  17:17
Ma este 20:30-tól az olimpiai ezüstérmes Franciaország ellen vívja harmadik csoportmeccsét a magyar férfi kosárlabda-válogatott.
 
A franciák múltjáról, Eb- és vb-selejtezős eredményeiről, valamint keretéről augusztusban, jelenleg 12-es állományáról pedig közvetlenül az Európa-bajnokság előtt olvashattatok. Mint ismert, hibátlan felkészülési időszakot csináltak végig, de a főpróbájuk nem sikerült a kontinenstorna előtt - Boszniában kikaptak világbajnoki selejtezőn.
 
Ezt követően nem játszottak jól a németek ellen sem, egészen simán kaptak ki a nyitónapon a házigazdától (63-76), tegnap viszont nagy csatában, az utolsó negyedben fordítva verték a litvánokat (73-77), így 1-1-gyel állnak két nap után. Németország ellen pocsék támadójátékot mutattak, a 18 pontig jutó Guerschon Yabusele mellett csak a dupla-duplázó (11 pont, 12 pattanó) Rudy Gobert jutott 10 pont fölé. Tegnap hatalmas szükségük volt a 27 pontig jutó Evan Fournier-re, aki magasan kiemelkedett ponttermelésben az együttesből - egyelőre elöl vannak gondjai a galloknak.
 
A mieink az első napon elszenvedett 10 pontos, Bosznia-Hercegovina elleni vereség (95-85) után tegnap az Európa-bajnoki címvédővel néztek szembe, és végül 15 ponttal kaptak ki Doncicéktól (88-103) - Hanga Ádám sérülése miatt nem játszott a tegnapi napon, de Szlovénia egyértelműen jobbnak bizonyult ettől függetlenül is. Ma egy teljesen más stílusú, más erősségekkel rendelkező csapat vár ránk, mint tegnap, de a minőség összességében hasonló. Ezt tapasztalhattuk júliusban is, amikor világbajnoki selejtezőt játszottunk ellenük, és Franciaország erejét mutatja az is, hogy még a bosnyák vereség után is ötödikek voltak a FIBA utolsó, Eb előtti erősorrendjében, korábban pedig a második helyre rangsorolták őket.
 
Egy valakinek ez a mai meccs még a többieknél is különlegesebb lesz: Vojvoda Dávid ma ünnepli 32. születésnapját, Isten éltesse sokáig!
 
A Franciaország - Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés 20 óra 30 perckor kezdődik, az M4 20:15-ös műsorkezdettel közvetíti a meccset.
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Vármegyei szövetségek