Hét ponttal nyert U20-as férfi válogatottunk
06
Jul
2018
Hét ponttal nyert U20-as férfi válogatottunk
2018. július 6.  |  22:40
Magyarország – Belgium 70-63 (10-22, 19-11, 23-9, 18-21)

MAGYARORSZÁG: Kerpel-Fronius 10/3, Kucsora, Németh 7, Bonifert 17/3, Pápai 12. Csere: Krnjajski 4, Fazekas 2, Kovács 2, Anda 2, Völgyi 4, Kozma 8/6, Katona 2. Edző: Pór Péter.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó meccseit vívja a magyar U20-as fiú válogatott. Pór Péter csapata ezúttal Belgium csapatát látta vendégül Kecskeméten. A páros mérkőzés első összecsapását pénteken játszották a felek.

Bár ez is gyakorlómeccs, Pór Péter most már egyre többet akart visszalátni abból, amit a gárda gyakorolt. Legutóbb a lengyelek elleni páros csatát egy döntetlennel és egy győzelemmel tudta le a magyar csapat, a szakvezető elsősorban a csapat hozzáállását, akaratát dicsérte, s azt, hogy egyre hosszabb időn át tudta a gárda azt a játékot produkálni, amit elvár tőlük.

Belgium szokás szerint atletikus csapattal érkezett Kecskemétre, így az már az elején látszott, a fizikum szerepe ezen a meccsen is meghatározó lesz.

Remekül is kezdtek a vendégek, az első negyedben gyakorlatilag átszaladtak a magyar csapaton. Kicsit a lengyelek elleni meccshez hasonlított az összecsapás eleje, ott sem, s most sem tudta az elejétől felvenni a ritmust a magyar csapat. A második negyedre összeszedték magukat Kovács Gáborék, s remek védekezéssel rukkoltak ki, amit az is mutat, hogy hét perc alatt mindössze 5 pontig jutottak a vendégek. Ezt kihasználva a 17. percben Németh Ákos büntetőjével négy pontra feljöttek a mieink (23-27), de ennél közelebb a félidőig nem sikerült férkőzni a belgákhoz. Ugyanakkor az mindenképpen dicséretes, hogy a nagyon rosszul sikerült első negyed után nagyszünetre ismét nyílttá tették az összecsapást Pór Péter fiai (29-33).

A fordulás után Anda Dávid harcossága nagyon jót tett a mieinknek, a center habitusa magával ragadta a csapatot, s egész remek teljesítménnyel rukkoltak ki Boniferték. Támadásban, védekezésben is a belgák fölé nőttek, tetszetősen, jól kosárlabdáztak.

A záró tíz perc már arról is szólt, hogy lehetőség szerint mindenki kapjon kellő játékpercet az utolsó előtti felkészülési mérkőzésen, így a végjátékban elég volt egy kis figyelmetlenség, s két triplával kozmetikázták az eredményt a belgák. Szombaton délután 16 órától újra összecsap a két válogatott a kecskeméti akadémiai sportcsarnokban.

Pór Péter: Ismét rosszul kezdtünk, s mivel ezt nem először tettük, a jövőben sokkal jobban kell koncentrálnunk a meccsek elejére. Nem engedhetjük meg magunknak tétmeccsen ezt a luxust. Ugyanakkor a srácok ismét hatalmasat harcoltak, volt tartásuk akkor is, amikor 12-14 ponttal vezetett az ellenfél. Nem adták fel, a második félidőben pedig kifejezetten jól játszottunk. A védekezésben és a támadásban is sokat visszakaptam a tanultakból.

Vármegyei szövetségek