Élőben a magyar 3X3 válogatott mai mérkőzései
08
Jun
2018
Élőben a magyar 3X3 válogatott mai mérkőzései
2018. június 8.  |  04:49

Magyar idõ szerint délelõtt 10:20-kor, Hollandia legjobbjai ellen játssza elsõ mérkõzését a magyar nõi 3x3 válogatott a Fülöp-szigeteki világbajnokságon. 

Rövid pihenõ után még egy ütközet vár honfitársainkra, 11:40-kor Spanyolország lesz az ellenfél. A mérkõzések élõben követhetõek az alábbi linken, vagy az MKOSZ Facebook oldalán:

https://www.youtube.com/watch?v=6_-_ivBD9CQ&feature=share 

https://www.facebook.com/kosarsport/

A tegnapi díszvacsorával hivatalosan is elkezdõdött manilai vb-n 20 nõi és 20 férfi csapat méri össze erejét, mindkét nemben 4-4 ötös csoportra osztva. A mieink a spanyolok és a hollandok mellett Németországgal és a házigazda Fülöp-szigetekkel csatáznak a továbbjutást jelentõ elsõ két hely valamelyikéért. Károlyi Andrea csapata a tegnap frissített FIBA világranglistán az ötödik pozíciót foglalja el, mai ellenfeleink közül Hollandia a hetedik, Spanyolország pedig 24. A teljes ranglista itt megtekinthetõ:

http://www.fiba.basketball/3x3WC/2018/final-standings#|tab=pool_women

A tavalyi, franciaországi Vb-n ezüstérmes négyesbõl (Süle Krisztina, Bozóki Bettina, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia) Bozóki Bettina és Theodoreán Alexandra most is tagjai a keretnek, ezúttal Medgyessy Dórával és Ruják Nórával kiegészülve. 

A 3X3 szabályai egyszerúek, egy pörgõs, látványos sportágról van szó. Egy palánkra játsszák a csapatok, 3 a 3 ellen, egy cserével. A kosarak egy pontot érnek, a "tripla"vonalon túlról pedig kettõ pontot. A labda 6-os méretú, de 7-es súlyú. A mérkõzések vagy 10 percig, vagy 21 dobott pontig tartanak. A támadóidõ 12 másodperc, nincs holtidõ, csak idõkéréskor áll az óra, dobott kosár alkalmával nem. Félidõ nincs. Hosszabbítás esetén a gyõzelemhez kettõ pontot kell szerezni.

Szurkoljunk együtt a lányoknak a minél jobb szereplésért!


Fotó - fiba.basketball
 

Vármegyei szövetségek