Női NB I: Bajnok a Sopron!
03
May
2018
Női NB I: Bajnok a Sopron!
2018. május 3.  |  22:23
A döntő harmadik felvonását élőben nézte meg többek között Gasper Potocnik, az Egis Körmend korábbi vezetőedzője, párja, Maja Erkic, aki korábban a szekszárdi klub játékosa is volt, valamint Sztojan Ivkovics, a férfi válogatott szövetségi kapitánya és felesége, Béres Tímea is.

A feldobás után a Sopron hozta el a labdát, de Krnjics kosarával indult a meccs. Ezúttal a Szekszárd kezdett jobban, két és fél perc után 6-2-re vezetett. Hamar fordult a kocka, pillanatok alatt átrohant a címvédő a fehér mezeseken. Az első negyed derekán, Jovanovics hatodik pontja után, 6-11-nél időt kért Djokics. Centerharcot hozott az első néhány perc, Jovanovics és Krnjics között. 16-21-es eredménnyel zárult az első negyed.

Kétpercnyi kosárcsend után Oblak megszerezte a KSC első tripláját. A Sopron egy perccel később, Page révén talált be közelről. A második etap derekán, 22-26-nál időt kért Iniguez. Mindkét csapat sokat hibázott, jóval kevesebb pont született, mint az első negyedben. Nem sokkal később Djokics is magához hívta csapatát. Többször is súrolta a tizes határt a különbség, de nem érte el, a félidőben 28-35 volt az állás.

Két perc alatt 6-0-val kezdett a fordulás után a Szekszárd, így már csak egy volt a különbség (34-35). Sőt, Krnjics 17. pontja már tolnai vezetést jelentett. Aztán öttel elment a Sopron Basket, 38-43-nál időt is kért Djokics. Bálint hármasa után megint csak egy volt közte, de a záró felvonásra újfent megléptek a zöld mezesek (48-53).

Hiába játszott extrán Krnjics, mégis a Sopron vezetett. Kevesebb, mint hat perc volt hátra, amikor Turner hármasával kialakult az eddigi legnagyobb különbség, 51-62-nél időt kért Djokics. Milovanovics ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, Krnjics mindkét büntetőt bedobta, de így is kilenc volt közte. Büntetőkkel araszolgattak előre a hazaiak, Gereben pontjai után lett 57-62, több mint három perc volt még hátra ekkor. A meccs legjobbja, Crvendakics betalált, majd Turner ziccerével újra kilenc volt a differencia. Krnjics középtávolija után Iniguez kért időt. A Szekszárd nem adta fel, Gereben tiszta ziccere után 63-68-ra módosult az állás, egy perc volt hátra. A spanyol mester újra felmutatta a T-betűt. Milovanovics támadó hibát vétett, Studer pedig egy büntetőt. 64-68-nál Turner meglökte Oblakot, újabb támadó fault. Studer ziccerével, 24 másodperccel a vége előtt feljött kettőre a KSC (66-68). Turner büntetőzhetett, csak az elsőt dobta be, viszont Studer triplája lejött, így lett tizenkettedszer is bajnok a Sopron. Zsinórban negyedszer – írta a BB1.hu.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket 66–69 (16–21, 12–14, 20–18, 18–16)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok,
V.: Papp P., Praksch P., Frányó P. (Balogh L.)

Szekszárd: Oblak 11/3, Theodoreán -, Gereben 10, McCall 6, Krnjics 25. Csere: Studer Á. 8/3, Mansaré -, Silva 3, Bálint 3/3.

Sopron: Fegyverneky 5, Turner 18/9, Crvendakics 19/9, Milovanovics 13/3, Jovanovics 9. Csere: Page 5, Dubei -.

A párharc végeredménye: 3-0, a Sopronnak.

 

Fotó: Sopron Basket Facebook 

Vármegyei szövetségek