Női NB I: Kiesett az MTK
03
May
2018
Női NB I: Kiesett az MTK
2018. május 3.  |  10:05
Sorsdöntő mérkőzést játszott egymással az MTK és a Vasas, bár téttel már csak a hazaiaknak bírt a derbi. Nagy Dóra együttese győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen egy siker – és szombaton a Vasas győzelme a BEAC felett – kellett ahhoz, hogy a kék-fehérek bennmaradjanak az élvonalban. A hazaiak esélyeit növelte, hogy az ellenfél nigériai irányítója, Kalu Ezinne már nem tartott csapatával.

Ennek ellenére a pasarétiek kezdtek jobban, agresszív letámadásukkal többször is megzavarták Kochékat. Az első negyed pontgazdag játékot, és két egységnyi Vasas-előnyt hozott.

A folytatásban tovább nőtt a különbség, majd az MTK légiós centere, Andrijana Cvitkovic remekül szállt be, új lendületet hozva ezzel a városmajoriak játékába. A félidőre hat pont volt a differencia (35-41).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a fordulás után, 50-49-nél már újra az MTK járt előbbre, sőt a záró felvonásnak 54-51-ről futottak neki a csapatok.

Felpörgött a játék a végére, hol egyik, hol másik gárda járt minimálisan előbbre. 64-65-nél Nagy Dóra kért időt, majd Szabó ismét megszerezte a vezetést a vendéglátónak. Hat másodperccel a vége előtt Földi Attila is magához hívta lányait, és az egész találkozón remeklő Karakasevics kosarával csapata megszerezte a vezetést, ezzel együtt pedig a győzelmet is.

Egy végletekig kiélezett meccsen maradt alul az MTK, ezzel pedig már biztosan az utolsó helyen végez, és papíron kiesik az élvonalból. Sorsa a másodosztály győztesétől függ, kérdés, hogy az aranyérmes vállalja-e az indulást a legjobbak között – írta a BB1.hu.

MTK Budapest - Vasas Akadémia 66-67 (18-20, 17-21, 19-10, 12-16)

MTK: Koch 1; Szabó F 19; Adamecz L. 6; Horváth B. 11/9; Székely-Horváth 5/3. Csere: Cvitkovic 16; Szeitl V. -; Wéber F. 4; Zólyomi K 4.

Vasas Akadémia: Dombai R. 12/3; Böröndy V 15; Tóth O. 4; Heljic 3/3; Karakasevics 12. Csere: Varga A. 8; Mérész 11; Smailbegovic 2; Ambrus –.    

Vármegyei szövetségek