Férfi NB I: 17 pontos hátrányból fordított a Szolnok
02
May
2018
Férfi NB I: 17 pontos hátrányból fordított a Szolnok
2018. május 2.  |  22:15
Tizenhét pontról fordított az Olaj

A középszakasz-győztes Szolnok szombathelyi győzelme után egy hetet pihenhetett, a Körmend pedig legutóbb szoros, hosszabbításba torkolló mérkőzésen győzte le a bajnok Albát. A beteg édesanyját meglátogató Justin Tuoyo visszatért Magyarországra, így csak a lábujjtörést szenvedő Horti Bálint hiányzott a vasiaktól. A hazaiaknál felépült Steven Browning, Vojvoda Dávid betegsége miatt ezúttal csak csereként jutott szóhoz, míg a sérült Sztrahinja Milosevics még úgy sem.

9-3-mal kezdett Dragan Alekszics együttese, de a hatodik percben már a Körmend vezetett (11-14). Tuoyo vezérletével az első negyed végére állva hagyta ellenfelét a vasi együttes (13-22). Hosszú percekig képtelenek voltak betalálni az Olaj játékosai, a második negyed derekán, 17-34-nél már kétszer annyi pontja volt az MTE-nek, mint a kupagyőztesnek. A félidőre tizenháromig visszakapaszkodott a Szolnok (28-41).

A második játékrész elején Andric hozta közelebb övéit, nagyot változott a játék képe. Bennmaradt az öltözőben a Körmend, és bár továbbra is pocsékul dobtak Fordék, szívós védekezésükkel sikerült faragniuk a különbségen. A 26. percben már csak egy kosárnyi volt a differencia (43-45), sőt nem sokkal később már újra a Szolnok állt jobban. 50-53-ról indult a záró felvonás.

A negyedik negyed jóformán már csak a hazaiakról szólt. Az elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a hajrához érve kezdett meglépni a Szolnok, amely pontosabbnak bizonyult a befejezéseknél. Mindössze hét pontra volt képes ebben a játékrészben a Körmend (a teljes második félidőben pedig tizenkilencre), így hiába vezetett 17 ponttal, végül mégis kikapott – írta a BB1.hu.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 67–60 (13–22, 15–19, 22–12, 17–7)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,
V: Kapitány G., Frányó P., Kulcsár T. (Dr. Páli K.)

Szolnok: Perry 14/6, Kovács P. 4, Browning 6/3, Ford 10, Tóth 12. Csere: Andric 13, Vojvoda 8, Polyák -.

Körmend: Wright 8, Bán 1, Fanning 10, Ferencz 4/3, Davis 12. Csere: Hollins 5, Csorvási 4, Tuoyo 14/9, Halász 2.




Simán nyert, újra második az Alba

Az alapszakaszban nagy meglepetésre győzni tudott a Kecskemét Fehérváron, ezúttal nagyon felszívta magát az Alba. Ráadásul a hazaiak dolgát könnyítette, hogy visszatért sérüléséből Lóránt Péter, Kasey Hill és Sir'Dominic Pointer is. Ezúttal Alhaji Mohammed maradt ki.

Az első félidőben nagyon jól védekezett a címvédő, illetve szinte mindent be is dobott. Öt perc után már 20-9 volt az állás, és bár az első negyed végére ötre feljöttek a lila-fehérek, húsz perc után tizenhárom volt közte. Simpson is sokat villogott. A fordulás után is jobban játszott az Alba, hiába kért időt többször is Forray Gábor, nem tudta megtörni a magabiztos fehérváriak lendületét. Bár egy kicsit visszaesett a tempó, kevesebb pont született, de a hazai előny így is csak nőtt, és a végére lett a legnagyobb. Az utolsó percekben a fiatalok közül Varga Máté és Joel Nshimba is lehetőséget kapott, sőt utóbbi szerezte a meccs utolsó kosarát – írta a BB1.hu.

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt 85–60 (24–19, 22–14, 20–13, 19–14)

Alba Regia Sportcsarnok,
V.: Pálla Z., Farkas G., Söjtöry T. (Bodrogváry I.)

Alba: Kovács Á. 7/3, Simpson 18/6, Harris 7/3, Lóránt 4, Keller Á. 12. Csere: Hill 6, Horton 6, Keller I. 4, Filipovity 10/6, Pointer 9/3, Varga -, Nshimba 2.

KTE: Pongó 7/3, Thompson -, Djeraszimovics 16/6, Dramicsanin 8, Karahodzsics 11/3. Csere: Wittmann 8/3, Molnár M. 10, Orgona -, Fülöp -, Horváth K. -, Molnár D. -, Kucsera -.

 

Egyre közelebb a hatodik helyhez a Pécs

A Pécs már abban a tudatban lépett pályára ma este, hogy csatlakozott a felsőházi klubok mellé, a tegnapi paksi győzelemmel ugyanis eldőlt, hogy Csirke Ferenc együttese idén is ott lesz a rájátszásban. Persze azt azért nem lehet mondani, hogy motiválatlanul várták volna a házigazdák a Szegedet, hiszen a hátralévő meccseiken a hatodik helyet szeretnék megszerezni

Andjelko Mandics ezúttal sem számíthatott Josh Fortune, Andrija Csirics és Juhos Levente játékára, igaz a PVSK-ból is hiányzott Marino Sarlija.

Az első, amúgy rendkívül pontgazdag negyedet Brooks vezérletével a Pécs nyerte meg hét ponttal. A második etapban visszaesett ugyan a tempó, de a baranyaiak így is növelni tudták előnyüket. Bár a 15. percben még 35-34 volt az állás, a félidőben már 50-42 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Pécs irányított, de nem szakadt le a Szedeák sem. Az egyik oldalon Durham, Antóni és Budimir, a másikon Sulovics, Wirth és Kovács villogtak. Pontszámok tekintetében sikerült az első negyedet is überelni. A záró felvonás 78-70-ről indult. Továbbra sem dőlt el semmi.

A Szeged volt az egyetlen csapat, amely le tudta győzni a Pécset a középházi középszakaszban. Erre jó eséllyel pályáztak Bolticsék ma is, ám Durham vezetésével ma jó napot fogtak ki a „párducok”, jól is dobtak, és nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. A végén már lehetőséget kaptak a fiatalok is, mindkét oldalon pályára került az összes benevezett játékos. A PVSK megérdemelt győzelmet aratott, de jól küzdött a Szedeák is, amelynek ismét be kellett érnie a szimpatikus vesztes szerepével – írta a BB1.hu.

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 97–87 (31–24, 19–18, 28–28, 19–17)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző
V: Tőzsér D., Török R., Esztergályos R. (Szabadvári J.)

PVSK: Durham 27/6, Brooks 10, Antóni 17/15, Budimir 18/3, Harazin 5. Csere: Supola 13/9, Demeter -, Simon 2, Bíró 5/3, Dragasevics -, Kővágó-Laska -, Krnjajszki -.

Szeged: Boltics 12/3, Vágvölgyi 11/6, Wirth 17/9, Kovács Á. 13, Sulovics 16/6. Csere: Révész 4, Mike 3/3, Kerpel-Fronius 5/3, Bonifert 6, Mayer -, Meleg -, Goldring -.



Vármegyei szövetségek