Női NB I: A Szekszárd egy lépésre a döntőtől
15
Apr
2018
Női NB I: A Szekszárd egy lépésre a döntőtől
2018. április 15.  |  10:45
A Szekszárd került közelebb a döntőhöz

A mérkőzés elején Mccall pontjaival kezdett a KSC, majd a 2. percben Koizar is beköszönt (4-2). Theodoreán hármasa után Gáspár Dávid időt kért. Jeffery egy közelivel kezdte meg a pontgyártást, majd Studer hintett egy újabb távolit. A 4. percben Jeffery hármasával zárkóztak a vendgek, de Studer újabb hármasával már tíz pont volt a Szekszárd előnye (17-7). Nem sikerült elkapni a ritmust a ZTE-nek, nem úgy a hazaiaknak, akik Bálint hármasával növelték előnyüket. A hazaiak lendülete nem tört meg a folytatásban sem és Mccall és Kis pontjaival már 17 ponttal vezettek (24-7). A 8. perc elején Parker törte meg a másik oldal gólcsndjét. A negyed végéig még egy duplát szerzett amerikai center, amit Szalay Virág is megtoldott egy közelivel. Hazai oldalon Gereben és Oblak szerzett egy-egy kosarat. A KSC magabiztosan vezetett (27-13) - írja tudósításában a ztenkk.hu.

Kapkodva kezdték a csapatok a második negyedet. Egy perc elteltével Pavel szerzett egy büntetőt (27-14). Hazai oldalon Bálint mindkettő büntetőjét bedobta, majd Oblak hármasával úgy tűnt leszakítja ellenfelét  a kupagyőztes (32-14). A negyed felénél egyre jobban összeállt a ZTE védekezése. Jeffery igazi vezére volt a csapatnak. Előbb egy duplát, majd egy triplát is szerzett (34-19). A 17. perc elején Oblak közelijével, majd Mccall büntetőjével tartotta előnyét a KSC (37-19). A negyed hajrájában egyre pontosabban támadtak az egerszegi lányok. Pavel duplája után Jeffery és Szalay is szerzett egy–egy távolit (41-27).  Hegedüs-Őri Györgyi öt büntetőt értékesített, plusz Parker szerzett egy duplát. A félidő utolsó támadásából Hegedüs-Őri szerzett egy távolit, ezzel négy pontra csökkentve a hátrányunkat a nagyszünetre (41-37).

Mccall büntetőire Jeffery válaszolt, majd újabb Mccall pont után Parker is betalált a szekszárdi gyűrűbe (45-41). Kapkodva játszott mindkét csapat. A 24. percben Gereben, majd kicsivel később Silva büntetőivel távolodott a KSC (49-41). Pavel duplája után a negyed felénél Gereben újra csak büntetőből tudott eredményes lenni. Védekezésben remekelt a ZTE, de a támadás befejezései nem sikerültek. A 26. perc elején Pavel egy büntetőjével zárkóztak, majd az üresen maradt Studer Ági szerzett egy könnyű ziccert. A 28. percben Szalay Virág dobott egy duplát, majd faultolt, de Kis Virág nem tudta bedobni a büntetőit. Hosszan támadhatott a Szekszárd és Studer egy hármassal 10 pontra növelte a különbséget (56-46). A 29. perc elején Jeffery kiszorított helyzetben szerzett egy duplát majd Koizar büntetőivel 6 pontra zárkóztunk (56-50). A negyed utolsó kosarát Mansare szerezte (58-50).

Bálint Réka duplájával kezdődött a záró negyed, majd Mansare értékesített egy büntetőt Parker szabálytalansága után (61-50). Koizar a támadóidő végén egy palánkos hármassal válaszolt, majd labdaszerzés után a büntetővonalra állhatott, de csak egyik dobása ment be (61-54). Sok szabálytalanságot vettek észre a játékvezetők, így sokat állt a játék. A vendégek letámadással próbálták megzavarni a hazaiakat. A 32. percben Gorjanácz faultja után Oblak büntetőzhetett, majd Parker szerzett egy közelit.  Tapadt a ZTE a hazaiakra, de Studer hármasa jókor jött a Szekszárdnak (69-59). A negyed felénél Koizar ismét csak egy büntetőt értékesített, majd Jeffery faultja után időt kért Gáspár (69-60). A rövid taktikai szünet után Gereben csak egyik büntetőjét dobta be, majd egy kihagyott dobás után Parker is kipontozódott. A 35. percben Gereben újabb büntetőivel távolodtak a hazaiak (72-60). A 37. perc elején Pavel szerzett betörésből kosarat, amire Mccall egy közép távolival felelt (74-62). A Studer büntetője és Bálint közelijére Szalay Virág még egy büntetővel felet, kialakítva a végeredményt (77-65).

Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE NKK 77-65 (27-13, 14-24, 17-13, 19-15)

Szekszárd, 1000 néző.
Jv: Györffy, Praksch, Söjtöry.

Atomerőmű KSC: Studer A. 16/12, Costa 6, Theodoreán 3/3, Mansare 5, Mccall17, csere: Studer Z.-, Kis 2, Oblak 8/3, Gereben 9, Bálint 11/3.

ZTE NKK: Koizar 12/3, Jeffery 19/9, Gorjanácz -, Hegedüs-Őri 8/3, Parker 10, csere: Gáspár-Szalay 8/3, Pavel 8, Kovács-, Liska-.

 

5-8. helyért:

Magabiztos DVTK

Nagy Dóra hárompontosa adta meg a mérkőzés alaphangját mindjárt az első támadás végén, amelyre gyorsan jött is a válasz, majd Melnika szerzett szép centergólt. Kimaradt akciók után Fontenette dobta be a büntetőit, majd Sánta megdobta a pécsiek első hármasát (7-5). Jó ritmusú diósgyőri akció végén ismét Nagy hintett egy triplát, a PINKK pedig időt kért. A folytatásban Zele szerezte meg első pontjait közelről, aztán Gémes-Sarok szépített, melyre Peckova felelt (14-7). Sánta a saját lepattanóját megszerezve ért el egy kettest, a túloldalon Melnika talált be a palánk alól, majd Nagy harmadik hármasa után tíz pontra duzzadt a különbség (19-9). Sánta két jó büntetőjével és Ruják szemtelen kosarával közelebb jöttek a vendégek, de Szabó Fanni hármasa után mégis jelentősnek mondható előnynél szusszantak a csapatok (22-13) - írja tudósításában a dvtk.eu.

Úgy indult a második negyed, hogy Bach Bogi szerzett labdát majd robogott vele végig a pályán és tette fel a ziccert, aztán Szabó növelte az előnyt, Gémes-Sarok egy hárompontossal tartotta a lelket az övéiben (26-16). Brewer és Bach találatai után Ruják és Raksányi szórt egy-egy hármast (33-19). Sánta 2+1-es akcióból volt eredményes, aztán Kovalcsik célzott jól. Raksányi újabb hármasára Séra dobott egy középtávolit (36-26). Melnika büntetőire Zsilinszki válaszolt, majd Vukov szórt egy triplát és Kiss is feliratkozott a pontszerzők közé kialakítva ezzel a félidő eredményét (43-28).

Brewer közeli kettese majd laza triplája gyorsan húsz pontosra duzzasztotta a DVTK előnyét a második félidő elején. Zsilinszki faragott a csapata hátrányából egy 2+1-es akcióval, de erre Fontenette felelt (50-31). Zele és Ruják is csak az egyik büntetőjét értékesítette, de aztán magasabb fokozatra kapcsolt a Diósgyőr, Bach négy pontjával és Raksányi hármasával még jobban elhúzott ellenfelétől (58-32). Az időkérés sem segített a vendégeken, hiszen Melnika szerzett centergólt, majd Nagy szerzett faultos kosárból három pontot majd még kettőt, miközben a PINKK teljesen leblokkolt (65-32). Kovalcsik törte meg a kosárcsöndjüket, de erre Nagy vágott be egy újabb triplát. Zsilinszki és Kiss kosárváltásával alakult ki a negyed eredménye (70-36).

A záró felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott, a PINKK Gémes-Sarok és Zsilinszki révén szórt két triplát, a hazaiak közül Nagy válaszolt hasonlóval (75-42). Ruják is kedvett kapott ehhez a műfajhoz, majd Gémes-Sarok is betalált közelről, azonban Vukov közelije után időt kért a PINKK (77-48). A folytatásban Nagy és Zele célzott jól hazai részről, de közben a vendégek is be-betaláltak (81-51). Több mint három és fél perc volt még hátra a játékidőből, de mindkét csapat koncentrációja alább hagyott, így már csak Szabó Fanni négy pontját jegyezhettük fel a találkozón (85-51).

Női Kosárlabda NB I-A csoport, rájátszás az 5-8. helyért

Aluinvent DVTK - PINKK-Pécsi 424 85-51 (22-13, 16-15, 27-8, 15-15)

Miskolc, Generali Aréna 200 néző
Játékvezetők: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Goda László.

DVTK: Nagy D. 22/15, Fontenette 4, Raksányi 9/9, Zele 5, Melnika 10. Csere: Brewer 7/3, Peckova 2, Szabó 9/3, Bach 8, Vukov 5/3, Kiss A. 4, Aldazabal.

PINKK: Gémes-Sarok 18/9, Sánta 7, Séra 4, Ruják 8/3, Zsilinszki 10/3. Csere: Kovalcsik 4, Raus, Bíró. 

Vármegyei szövetségek