Női NB I: Kezdődik az elődöntő
10
Apr
2018
Női NB I: Kezdődik az elődöntő
2018. április 10.  |  14:15
A női bajnokság negyeddöntőiben már csak egyetlen összecsapás maradt nyitott, hiszen szombaton a Szekszárd, a Sopron és a Győr is kiharcolta a négy közé kerülést. A harmadik, mindent eldöntő találkozóra kerül sor 17 órától a ZTE NKK és az Aluinvent DVTK Miskolc között. Az állás 1-1, miután a borsodiak 61-48-ra visszavágtak a zalaiaknak. A hazaiaknál akadnak kisebb sérülések, Gáspár-Szalay Virág izomhúzódással bajlódik, de vélhetően ő is vállalni tudja a játékot.

Akárcsak tavaly és tavalyelőtt, idén is szembekerül egymással a rájátszásban a Cegléd és a PEAC-Pécs, 18 órától a Pest megyeiek fogadják a baranyaiakat. Az előző idényben a CEKK a négybe jutástól ütötte el a PEAC-ot, a 2015/2016-os idényben viszont a baranyaiak nyerték az 5. helyért vívott csatát. A két csapat most az 5-8. helyért folytatja szereplését. Cziczás László lányai a Győrrel, a fekete-fehérek pedig a Sopronnal szemben maradtak alul az előző körben.

A Sopron-Győr megyei rangadón pedig már a finálé a tét. 18 órától a Novomatic Arénában megkezdődik a bajnoki elődöntő. Sandro Orlando vezetőedző Danielle Robinsonra combsérülése miatt már nem számíthat ebben a szezonban, Laklóth Anna térd-, Nirra Fields pedig hátproblémákkal küzd, utóbbi kettő játékára azonban van esély. Idén eddig kétszer találkozott egymással a két szomszédvár, Győrben egypontos, Sopronban viszont magabiztos, 14 pontos hazai siker született.

Női NB I. A-csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés
ZTE Női Kosárlabda Klub - Aluinvent DVTK Miskolc, kedd 17:00

5-8. helyért, 1. mérkőzés
VBW CEKK Cegléd - PEAC-Pécs, kedd 18:00

Elődöntő, 1. mérkőzés
Sopron Basket - CMB CARGO UNI Győr, kedd 18:00

Vármegyei szövetségek