Női NB I: Tartalékosan is nyert a Szekszárd
05
Apr
2018
Női NB I: Tartalékosan is nyert a Szekszárd
2018. április 5.  |  12:45
Előnyben az alapszakasz-első

Tartalékos felállásban, Erica McCall és Teja Oblak vezérletével is esélyeshez méltóan, simán, tizenkilenc ponttal nyerte meg az alapszakasz-első Atomerőmű KSC Szekszárd a negyeddöntő első mérkőzését a nyolcadik helyzette PINKK-Pécsi 424 ellen, ezzel a szezon során harmadszor is legyőzték a tolnaiak a baranyaikakat.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PINKK-PÉCSI 424 62-43 (17-9, 20-9, 10-8, 15-17)

Szekszárd, 1000 néző
V: Ádám, Hervay, Csabai-Kaskötő.

SZEKSZÁRD: OBLAK 15/9, Costa 4, Theodoreán 6/6, Mansaré 4, MCCALL 15. Csere: Studer Zs. 5/3, Kiss 2, BÁLINT 9/3, Vincze 2, Antóni.

PINKK: Ruják 6, Sánta 6/3, Sarok, Slaughter 7/3, CHESLEK 6. Csere: Jakovina 5/3, Benke 5/3, Csukics 7, Zsilinszki 1, Raus.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szekszárd javára.


1-0 a ZTE-nek

Hatalmas csatában szerzett előnyt az első negyeddöntős összecsapáson a ZTE NKK a Diósgyőr ellen. A borsodiaknál Brewer és Aldazabal betegség és sérülés miatt nem, a ZTE-nél azonban Jeffery ismét játékra jelentkezett.

Jobban kezdtek a vendégek, ám Gorjanácz triplája után már sikerült megközelítenie a hazaiaknak a DVTK-t, s a negyed végére a vezetést is átvették.

A nemrég még Zalában pattogtató Nagy Dóra közelijével fordított a Miskolc, ám Gorjanácz ismét beköszönt távolról, majd Koziar is jól célzott a 6,75-ösön túlról. Már nyolc ponttal is megléptek a házigazdák, amikor a DVTK-ban Fontenette kapta el a fonalat, főként neki volt köszönhető, hogy a félidőre csupán 3 ponttal vezetett a ZTE NKK. Remekül célzott távolról a hazai gárda, Jeffery-ék 80%-al dobták a trojkákat, míg a vendégeknél nyolc dobásból csupán Szabó Fanni talált be.

A szünet után a válogatott Zele - aki szintén kosarazott Egerszegen – is hozzászólt a meccshez egy duplával, ám néhány perccel később ki is pontozódott. Nagyon szorossá vált a találkozó, 1-2 pontos előnyt tudtak csak kiharcolni a csapatok. Sok volt az eladott labda, tapintható volt a feszültség. A 3. negyed végén aztán a ZTE NKK egy ötpontos akciónak köszönhetően –Pavel 2+1-es kosara után Gorjanácz szerezett labdát egy miskolci bedobást követően, s Koizar értékesítette a megítélt büntetőket, akinek ezt megelőzően még a kontaktlencséjét is meg kellett keresnie a parketten. Raksányi triplája zárta a negyedet, s így hat pontra zárkóztak a borsodiak. 51-45-re vezettek Gáspár-Szalay Virágék.

Parker sapkázta Raksányit – a ZTE légiósának lelátón levő szülei igencsak együtt éltek a játékkal és elégedetten nyugtázták lányuk újabb szép megmozdulását. A mezőny legeredményesebb játékosa, Fontenette hintett triplát, s ezzel újra egál lett a találkozó. Nagyon kiélezett volt a hajrá, a Diósgyőr szigorított védekezésén, s minden egyes pontért vért kellett izzadnia Paveléknek. 60-62-es állásnál Pavel egyenlített, majd újabb centerkosarával már a ZTE vezetett. Peckova kezében volt az egyenlítés, ám ő rontott, így 16 másodperccel a vége előtt a ZTE óriási esélyt kapott a győzelemre. A zalaiak kiválóan dugták el a labdát támadásban – azonban nem indult el az óra. A már kissé paprikás hangulatban ez csak olaj volt a tűzre, a nézők egy emberként tiltakoztak... Végül videózást követően 6 másodpercről folytatódhatott a csata, Gáspár Dávid csapata pedig innen már nem engedte kiénekelni a szájából a sajtot.

A ZTE NKK 1:0-ra vezet a DVTK ellen. 18 gólpasszt könyvelhettek el a kék-fehérek, akik a lepattanócsatát is megnyerték, és valamennyi mutatóban ellenfelük fölé kerekedtek. Az egész meccsen kiválóan - 64%-kal – céloztak távolról és 5 alkalommal is blokkolták ellenfelüket – ebben Parker járt az élen, hárommal -. A VAL-értékek is jól mutatják a két csapat közti különbséget, ebben 102-75-re bizonyult jobbnak Gáspár Dávid együttese, ahol Koziar – 16 pont, 7 lepattanó, 5 assziszt - és a hatalmas mezőnymunkát végző Parker – 10 pont, 7 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 3 szerzett labda és 3 blokk - tette a legtöbbet a sikerért. A vendégeknél hiába játszott remekül Fontenette – 21 pontig jutott a "soha el nem fáradó" amerikai, és kosarazott szintén ponterősen Melnika – aki egy lepattanó híján majdnem dupla-duplát ért el – Stefan Svitek együttese csalódottan távozott Zalából.

Folytatás szombaton 19.15-től, a Diósgyőr otthonában – írta a BB1.hu.

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 68-64 (14-13, 21-19, 16-13, 17-19) 

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 200 néző
V: Győrffy P. A., Söjtöry T., Minár L.

ZTE: Gorjanácz 8/6, Hegedűs-Őri 8, Koziar 16/9, Jeffery 12/6, Parker 10. Csere: Pavel 12, Szalay 2.

DVTK: Fontenette 21/3, Szabó F. 7/3, Raksányi 10/6, Zele 2, Melnika 14. Csere: Peckova 2, Nagy 7, Kiss 1.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a ZTE-nek.

Vármegyei szövetségek