Női NB I: Folytatódnak a negyeddöntők
04
Apr
2018
Női NB I: Folytatódnak a negyeddöntők
2018. április 4.  |  11:45
Kedden a Sopron-PEAC és a Győr-Cegléd csatákkal kezdetét vette a női bajnokság rájátszása. Az első meccseken hazai sikerek születtek, kérdés, hogy szerdán lesz-e meglepetés?

A Magyar Kupa- és alapszakasz-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd a nyolcadikként záró PINKK-Pécsi 424-et fogadja. Zseljko Djokics együttese éppen Baranyában biztosította be pályaelőnyét, miután fennállása során először tudott nyerni a PEAC vendégeként a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A kozármislenyiek a húsvéti fordulóban - a páratlan létszámú mezőny miatt - szabadnaposak voltak, így utolsó tétmeccsüket a Magyar Kupában játszották (59-62 a DVTK ellen). A két csapat idei találkozói közül mindkettőt a KSC hozta, október közepén 76-49-re, január végén pedig 53-83-ra. Krnjics Szara a Sopron elleni kupadöntőn ujjtörést szenvedett, és egyelőre most sem lesz bevethető.

A negyedik helyen záró ZTE NKK az ötödik Aluinvent DVTK-t fogadja. A tét a legjobb négy közé kerülés, a párharc két győzelemig tart. Sok idejük nem volt a csapatoknak a pihenésre, a hétvégi alapszakasz-zárót mindkét fél sikerrel vette: az egerszegiek nyerni tudtak Győrben, a Miskolc pedig odahaza verte meg magabiztosan a sereghajtó BEAC-ot. A harmadik, a negyedik és az ötödik holtversenyben zárt, így minitabella döntött a helyezésekről. Könnyen lehet, hogy a pályaelőny aranyat ér ebben a csatában, hiszen szezon során eddig mindkétszer a hazai gárda nyert: novemberben a ZTE 78-55-re, a Generali Arénában pedig a DVTK 68-65-re.


Női NB I. A-csoport, Negyeddöntő, 1. mérkőzés

Atomerőmű KSC Szekszárd - PINKK-Pécsi 424, szerda 18:00
ZTE Női Kosárlabda Klub - Aluinvent DVTK Miskolc, szerda 18:00

Vármegyei szövetségek