Férfi NB I: Nem tudta megszorongatni az Albát a Szedeák
29
Mar
2018
Férfi NB I: Nem tudta megszorongatni az Albát a Szedeák
2018. március 29.  |  09:35
A Szedeák a Falco elleni hazai bravúrgyőzelem, míg az Alba a Körmenden elszenvedett vereség után vágott neki a találkozónak, amit a fehérváriak korábbi nemzetközi szereplése miatt pótoltak szerda este.

Álmosan kezdett a Szeged, ezt pedig kihasználták a vendégek, a harmadik percben már 0-9 állt az eredményjelzőn Lóránt és Pointer pontjainak köszönhetőn. A hazaiak a negyedik perc elején örülhettek először Csirics büntetőinél, mivel azonban a vendégek támadógépezete jól működött, így nem igazán sikerült jelentősen közelebb férkőzni. 7-13-nál ezúttal egy 8-0-s Alba-sorozat jött, majd a negyed végére már kialakult a közte tizennyolc.

A Szedeák támadójátéka a második tíz percre sem javult fel, amíg az elsőben tizenkét, addig ezúttal csak tizenegy pontig jutott. Lóránt és Pointer triplája már korán utat talált a gyűrűbe, így két perc elteltével már a húszpontos különbséget is átlépte az Alba (16-38). Sok kérdés nem igazán maradt a második játékrészre, a félidőre 23-46-nál mehettek a felek.

A harmadik etap tíz perce alatt több pontot dobott a Szedeák, mint az első félidőben összesen. Ezáltal természetesen feljavult a triplamutató is, Fortune kétszer, Juhos egyszer talált be távolról. A különbség viszont nem igazán olvadt, húszon belülre csupán a nyolcadik perc elején érkezett a Szeged, ekkor Juhos kettesével lett 40-59, másfél perccel később pedig Sulovics büntetői után 44-61.

Az utolsó felvonásra Mandics lehetőséget adott Bonifertnek, Mikének és Kovács Józsefnek is, végül mindhárom játékosnak sikerült beköszönnie. A záró tíz percet végül minimálisan megnyerte az Alba, a meccs Hill zsákolásával és Bonifert kihagyott triplájával zárult, huszonkettőt tett közé Dzunics gárdája – írta a BB1.hu.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 63-85 (12-30, 11-16, 25-23, 15-16)

Újszegedi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Papp P., Kovács N. (Valovics I.)

Szeged: Boltics 10, Fortune 6/6, Wirth 3/3, Csirics 9/3, Sulovics 11. Csere: Juhos 16/3, Kovács Ád. 4, Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius -, Bonifert 2, Mike 2, Kovács J. -.

Alba: Hill 6, Mohammed 20/6, Pointer 19/9, Lóránt 20/3, Keller Á 8. Csere: Filipovity 6/6, Kovács Ák. 2, Horton 4, Keller I. -

Vármegyei szövetségek