25
Mar
2018
Utánpótlás bajnokságok
2018. március 25.  |  07:04
A fiú juniorok alsóházi keresztjátékában véget ért az első párharc: a Zalakerámia ZTE KK előbb 96-74-re, majd 77-66-ra győzött a MAFC ellen. A másik párharc első felvonásában a Szolnoki Sportcentrum 83-63-ra verte meg a PVSK-Pantherst - a visszavágóra vasárnap kerül sor. Az alsóházi keresztjáték két győztese a felsőházi rájátszás hetedik és nyolcadik helyezettjével mérkőzik meg a nyolcas döntőbe jutásért, ahova a felsőházi rájátszás első hat helyezettje automatikusan bekerül.

Jelenleg a Debreceni KA vezeti a tabellát, második pedig az Alba Fehérvár, amely csütörtökön 82-79-re nyert az ötödik helyen álló címvédő Nyíregyházi Sportcentrum/A ellen. A hatodik helyet a Budapesti Honvéd/A a Kosárlabda Akadémia Pécs/A elleni 91-88-as győzelmével biztosította, így a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely elleni péntek esti meccs eredményétől függetlenül ott lesz a nyolcas döntőben. A hetedik és a nyolcadik helyen álló Pécs és a SZEDEÁK/A egymással csap össze vasárnap, amellyel a felsőházi rájátszás véget ér.

A fiú kadettek felsőházi rájátszásában a listavezető Vasas Akadémia/A 70-58-ra győzött a Budapesti Honvéd/A ellen. A leány kadetteknél a Vasas Akadémia/A második vereségét is összeszedte, miután 63-54-re kikapott a DVTK Akadémia/A otthonában. A listavezető Csata DSE továbbra is veretlen, miután 75-37-re felülmúlta a Széchenyi KA-t. Ezt követően két parázs meccsre került sor: a harmadik helyen álló KSC Szekszárd ellen 84-83-ra nyert a Kosárlabda Akadémia Pécs/A, az MTK Budapest pedig 54-52-re verte meg a Soproni Darazsak Akadmiát.

A leány serdülőknél a főtábla második fordulója következik. A legjobb helyzetben az E- és az F-csoport résztvevői vannak, hiszen ha az első vagy második helyen végeznek, a harmadik forduló eredményétől függetlenül a legjobb nyolc közé jutnak. A címvédő Csata DSE az F-csoportban lép majd pályára a Soproni Darazsak Akadémia/A, az MVSI Vadmacskák/A és a Vasas Akadémia társaságában. Ha szeretné nyomon követni kedvence menetelését a legjobbak közé vezető úton, tekintse meg a versenykiírás I. mellékletét: http://img.hunbasket.webpont.com/art/orig/49219_VK_UP_1718_0v2_approved_signed.pdf

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkeken találják meg:
Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=18&year=x1718
Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718
Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718
Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=100&year=x1718

Vármegyei szövetségek