Székely Norbert: Ott tartunk, ahol tartanunk kell
24
May
2023
Székely Norbert: Ott tartunk, ahol tartanunk kell
2023. május 24.  |  09:15
Négy felkészülési mérkőzésen van túl a június 15-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk - előbb Szlovéniában nyertünk két összecsapást (64-87, 62-94), majd Székesfehérváron győztük le kétszer is Portugáliát (79-65, 57-61). Székely Norbert szövetségi kapitányt kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.
 
- A négy meccsről együtt érdemes beszélni. A szlovének egészen mást játszottak, mint amit vártunk. Olyan módon mozgattuk a labdát, és olyan módon mozogtunk lábon is, amit nem vártunk saját magunktól, de nagyon jól nézett ki. Sokkal gyorsabban tudtunk játszani. A portugál válogatott viszont egy rendkívül energikus csapat, amelyik gyakran a faulthatáron védekezik, és ezt tudtuk az elmúlt év tapasztalata alapján. Látszódott az, hogy miért vannak itt, nagyon kevésen múlott az, hogy nem lesznek ott az Európa-bajnokságon. Ez a csapat nagyon sok nehézségbe sodort bele minket. Sokkal kevésbé tudtuk járatni a labdát, nagyon nehezen mentek az elszakadások, az előkészítő mozgásaink lerövidültek, nagyon sokszor állásban próbáltunk labdát kapni. Ilyen nincs, illetve biztos vagyok abban, hogy az Európa-bajnokságon nem lesz, mert ott mindenki meg akarja majd támadni az átadási útvonalakat, úgyhogy ezen dolgoznunk kell, ez egyértelmű.
 
Székely Norbert azt is elmondta, hogy nagyon örül neki, hogy megnyertük ezt a négy felkészülési mérkőzést, de ennek semmi jelentősége nincsen jelen pillanatban.
 
- Folyamatosan változtatjuk a szerkezetet, folyamatosan változtatjuk a játékosokat. 17 játékost rotáltunk ezen a négy találkozón, mindenki nagyjából hasonló játékpercet kapott. Eddig volt a szélesítésnek az ideje, most pedig jön az a szakasz, amikor egy kicsit kevesebb rotációval játszunk majd, és szűkítjük a keretet, ami pénteken meg fog történni. Itt most egy kicsit indokolatlan volt néha egy-egy csere, és szerkezetileg is voltak olyan időszakok, mikor nem feltétlenül azt a szerkezetet kellett volna játszani, amit játszottunk. Hozzáteszem, hogy a mai mérkőzésen azért kényszerültünk bele egy ilyen szituációba, mert reggel derült ki, hogy Kiss Virág nem tud pályára lépni. - mondta a szövetségi kapitány.
 
- Azt gondolom, hogy ahogyan nem szabadott a szlovénok elleni két meccs után azt mondani, hogy "halleluja, mi aztán nagyon jók vagyunk", most sem szabad azt mondani, hogy nagyon rosszak. Ott tartunk, ahol tartanunk kell. Rengeteg információt gyűjtöttünk, és az a fontos, hogy a csapat egységét továbbra is megtartsuk. - zárta gondolatait Székely Norbert.

Vármegyei szövetségek