2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Sopron KC U20 71–62
04
Jun
2021
2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Sopron KC U20 71–62
2021. június 4.  |  19:04
A csütörtöki játéknapon a DEAC KA és a Sopron KC együttese is bebiztosította helyét a legjobb négy között, így a két csapat a csoportgyőzelemért küzdött meg egymással.
 
Tétnek megfelelően idegesen kezdtek a csapatok, négyperc játék után mindössze nyolc pont esett (2-6). Neuwirth duplájával, majd Balázsi Soma triplájával fordított a DEAC, de az első negyedben folyamatosan változott a vezető kiléte. Tízperc után minimálisan a Debrecen állt előrébb. (15-14)
 
Második negyed elején is fej-fej mellett haladtak, azonban 21-22 után 7-0-s rohammal meglépett Bors Miklós csapata, amit a DEAC időkéréssel tört meg. Félidő végi játékban Balázsi újabb trojkáinak köszönhetően a DEAC megfordította a találkozót, de a negyedvégi utolsó szó Sitku Mártoné volt, így 1 ponttal a hűség városának csapata állt előrébb.
 
A térfélcserét követően sem tudták egymást megtörni a csapatok, agresszívan játszott mindkét fél. A negyed derekán jobban összpontosított Jesper Gustavsson együttese, de hiába szereztek 7 egységnyi előnyt (48-42), a Schöll – Sitku párosnak hála harminc perc után is nyílt maradt a találkozó (53-50).
 
A záró játékrészben Neuwirt és Ságodi pontjaival gyorsan meglépett a Cívis város, hamar tíz fölé nőtt a differencia (60-50), ami teljes egészében állandósulni látszott, hiába próbált kapaszkodni a soproni gárda, a DEAC nem engedte ki a kezei közül a győzelmet és a csoportelsőséget, 71-62-es sikerrel veretlenül nyerték meg a „B” jelű kvartettet.
 
 
Jesper Gustavsson, a DEAC KA U20 vezetőedzője: Újabb nagyszerű győzelem, nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyszerűen védekeztek és játszottak együtt. A nagy küzdésünk vezetett minket ehhez a győzelemhez, mindenhonnan segítették egymást a játékosaim. 
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: Nem játszottunk jól, nem jöttek össze azok a dolgok, amiket szerettünk volna. Nagyon szerettük volna megszerezni a csoportelsőséget, de ez sajnos nem sikerült. Azonban nincs semmi probléma, megyünk tovább, a céljaink továbbra is változatlanok.

Vármegyei szövetségek