2020/2021 - Alba Fehérvár U20 – NKA Pécs U20 65–42
04
Jun
2021
2020/2021 - Alba Fehérvár U20 – NKA Pécs U20 65–42
2021. június 4.  |  15:10
A tegnapi két győztes csapat találkozott a második délelőtti mérkőzésen, melyen a fehérváriak számítottak esélyesebbnek, de a pécsieknek tegnap is sikerült borítani a papírformát, úgyhogy jó kis meccsre volt kilátás.
 
Gáspár kosarával kezdődött a mérkőzés majd Sodiq két gyors kosarával már az Alba vezetett. Kevés pont, agresszív védekezés jellemezte az első játékrészt. A pécsiek mindössze 4 pontot tudtak összehozni a 9.percig, de az ellenfél sem villogott támadásban, igy nem tudtak ellépni a remek védekezésük ellenére sem. (14-7) 
 
Mindkét oldalon sokat rotálták edzőik a játékosokat, de a játék képe nem változott sokat, a kék-fehérek rendkívül masszívan védték a festéket és elöl is kezdtek összeállni. Szenvedett a Rátgéber, Balsay pedig már 10 pontot tett a közösbe a túloldalon, a különbség pedig egyre nőtt, ami megduplázódott az első negyedhez képest. (30-14)
 
Az Alba mezőnyfölénye a nagyszünet is megmaradt, Kass és Lukács pontjai révén egyre jobban nyílt az olló. A pécsiek rengeteg labdát eladtak, amiből könnyű ziccereket kaptak és faultproblémáik is akadtak bőven. A harmadik negyed kerek húszpontos különbséggel zárult. (44-24)
 
A záró játékrész utolsó 5 perce tulajdonképpen arról szólt, hogy mindkét oldal próbálta pihentetni a kulcsjátékosait a soron következő mérkőzésre, a fehérváriak győzelme nem forgott veszélybe egy percre sem, megérdemelten nyertek a Fejér megyeiek ilyen különbséggel is. (65-42)
 
 
Pethő Ákos, az Alba Fehérvár U20 vezetőedzője: Az extra védekezésünknek köszönhetően előnyt tudtunk kiépíteni a félidőre és ezt a jó védekezést tudtuk folytatni. Maximálisan elégedett vagyok a Srácokkal, mert amit rotációban és lepattanó szerzésben meglehetett csinálni azt megtették. Most megyünk és készülünk az esti mérkőzésre.
 
Sértő Ádám, az NKA Pécs U20 vezetőedzője: Gratulálok a Fehérvárnak. Délután vár ránk a TF, ami eldönti a sorsunkat.

Vármegyei szövetségek