2020/2021 - Sopron KC U20 – Budafok-PSE U20 97–48
03
Jun
2021
2020/2021 - Sopron KC U20 – Budafok-PSE U20 97–48
2021. június 3.  |  20:18
A Sopron KC a Budapesti Honvéd elleni hatpontos győzelem, míg a Budafok PSE a DEAC elleni 27 pontos vereség után készült a második csütörtöki mérkőzésére. A délelőtthöz képest mind a két csapat a másik arcát mutatta délutáni meccs első negyedében, hiszen a Sopron a 31 helyett ezúttal csak 15 pontot szerzett, míg a Budafok stabilan védekezett, támadásban pedig elsősorban a Balogh Márton, Szántó Levente párosnak köszönhetően többször is jobb megoldást választott, mint az ellenfele, így némi meglepetésre a budapesti csapatnál volt az előny tíz perc játék után (15–16).
 
A második negyedben a Sopron azonnal átvette a vezetést, Ferencz Gábor, a budafokiak vezetőedzője pedig másfél perc után időt kért. A budapesti csapat támadójátéka viszont ennek ellenére is nagyon megállt, de ez a harmadik személyi hibája után a padra leültetett Szántó kiválását követően nem is volt olyan nagy meglepetés. Ezt jól használta ki a Sopron, amely összesen 3 (!) pontot kapott a második tíz percben, így az első félidő végére 25 pontosra növelte az előnyét (44–19).
 
A fordulás után sem történt változás, szinte pontosan ugyanazt láthattuk a pályán, mint a második negyedben. A Sopron Popadic Miljan vezetésével szinte minden támadásából pontot szerzett, míg a budafoki akciók az esetek jelentős részében nem jártak sikerrel, így a különbség tovább nőtt (73–28).
 
A fizikai fölényét jól kamatoztató Sopron az utolsó negyedben sem engedett ki, így még növelni is tudta az előnyét. Végül a 100 pontot ne, érték el a soproniak, de az osztálykülönbséget bizonyítva 97–48-re könnyedén megnyerték a második mérkőzésüket is.
 
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: Egy olyan ellenféllel találkoztunk, akik a végsőkig küzdöttek, ez nagyon szimpatikus volt a Budafokban. A mérkőzést az döntötte el, hogy a kezdeti nehézségek ellenére megtaláltuk a ritmust, a sebességet.
 
Ferencz Gábor, a Budafok-PSE U20 vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! Mi ebből a meccsből nagyjából 15 perc után fizikailag és mentálisan is kiszálltunk A srácokkal is megbeszéltem, ez nem elfogadható. Hiába fáradtak, nincsenek hozzászokva a sorozatterheléshez, ennyire nem szabad lefeküdni egyetlen ellenfélnek sem, legyen az akármennyivel technikásabb, akármennyivel jobb képességű. A torna hátralevő részében az lesz a fókuszban, hogy negyven percen keresztül végig küzdjünk, akármi mi is lesz az eredmény. Most ezt nem sikerült megcsinálnunk. Az első mérkőzéssel ellentétben egyáltalán nem vagyok elégedett a csapat hozzáállásával és teljesítményével sem.

Vármegyei szövetségek