2020/2021 - Alba Fehérvár U20 – TF-BP U20 87–69
03
Jun
2021
2020/2021 - Alba Fehérvár U20 – TF-BP U20 87–69
2021. június 3.  |  19:28
A Körmend és a Pécs végletekig kiélezett találkozója után a kvartett második mérkőzésén is egy A-csoportos és egy piros csoportos együttes találkozott egymással: az alapszakaszt a negyedik helyen záró Alba Fehérvár (20–6) az NB I/B-ben a második helyet megszerző TF-BP-vel (21–3) mérkőzött meg. Akárcsak az előző, ez a mérkőzés is kiegyenlített játékot hozott, tíz perc játék után mindössze egy pont volt a különbség a csapatok között, méghozzá a TF javára (18–19).
 
A második tíz percben is sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a negyed vége azonban jobban sikerült a fehérváriaknak, néhány labdaszerzés után hétpontos előnyt alakítottak ki, így a nagyszünetre alakult ki az addigi legnagyobb különbség (43–36). Érdekesség, hogy a budapesti együttes pontjain mindössze négy játékos osztozott, közülük is ketten, Kutrovich Bence (15) és Korompai Ákos István (12) emelkedett ki, míg az Albában Takács Milán és Sodiq Seyi Awogbemi egyaránt 11 ponttal zárta az első félidőt.
 
A fordulás után állva hagyta az ellenfelét az Alba. A TF csak elvétve tudott pontot szerezni, míg a fehérváriaknál a Takács testvérek és Sodiq is remekelt, így fokozatosan nőtt a különbség, a harmadik tíz perc végére már 21 ponttal vezettek a székesfehérváriak (67–46).
 
A negyedik negyedben sem változott a játék képe, egyedül a pontos végeredmény volt csak a kérdés. A TF-ben a 34 ponttal a mezőny legeredményesebbjeként záró Kutrovich még megszórta magát, de ez a lényegen már nem változtatott, az Alba Fehérvár végül 87–69-re megnyerte a mérkőzést.
 
 
Pethő Ákos, az Alba Fehérvár U20 vezetőedzője: A döntő első mérkőzései mindig érdekesek. Az első félidőben nagyon jól játszott a TF, próbáltunk ott lenni a nyakukon. A harmadik negyedben át tudtunk lendülni a védekezésben és a támadásban is, és ezzel sikerült megnyernünk a mérkőzést.
 
Nagy Bálint, a TF-BP U20 vezetőedzője: Gratulálok az Albának a győzelemhez! Próbáltuk velük felvenni a versenyt, de sajnos kijött az A- és a B-csoport közötti különbség a döntésbeli sebességben. Játszottunk egy jó első félidőt, a másodikban viszont egy kicsit kifulladtunk. Igyekszünk a következő mérkőzésinket hozni. Sok sikert az Albának a többi meccshez.

Vármegyei szövetségek