2020/2021 - Egis Körmend U20 – NKA Pécs U20 73–74
03
Jun
2021
2020/2021 - Egis Körmend U20 – NKA Pécs U20 73–74
2021. június 3.  |  19:15
A nyolcasdöntő A-csoportjának első mérkőzésén az alapszakaszt 22–4-es mérleggel megnyerő Egis Körmend a piros csoport harmadik helyéről érkező NKA Péccsel (19–5) találkozott. Az előzetes esélyekkel mit sem törődve a pécsiek pazar játékkal, és egy 11–0-s rohammal kezdték a mérkőzést. Erre a Körmend egy 14–0-val válaszolt, és átvette a vezetést. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed után egy ponttal a Körmend vezetett (21–20).
 
A második negyed is rendkívül szorosan alakult, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. Mind a két alakulat keményen védekezett, így sok volt a szabálytalanság, és a büntetőzés, továbbá nem elég pontosan helyezett, a gyűrűből kifelé pattanó labdából is többet láthattunk. A nagyszünetre végül döntetlennel vonulhattak a játékosok (40–40).
 
A fordulás után sem változott a játék képe, végig óriási küzdelem és kiegyenlített játék zajlott a pályán. Aztán a harmadik harmad végére valamelyest el tudott lépni az ellenfelétől a Pécs, amely a tíz perc végére hatpontos előnyt alakított ki (52–58).
 
A negyedik negyed elején Takács Kristóf hárompontosaival zárkózott a Körmend, de három és fél perc játék után a Pécs visszaállította a hatpontos különbséget. Óriási volt az iram, így kisebb technikai hibák is becsúsztak a játékba. Ebből a Körmend jött ki jobban, két pontra is feljött, de egyenlítenie nem sikerült. Ezt azonnal megbüntette a Pécs: a Benke Krisztián a negyedik triplájával visszaállította a hatpontos különbséget. Az alapszakaszgyőztes azonban nem adta fel, annak ellenére, hogy az egyaránt 21 ponttal záró Takács Kristóf és Kenéz Csaba is kipontozódott, Oroszi Bence triplájával fordított (69–68). Az utolsó másfél percet 71–71-es állásról kezdték a csapatok. A vezetést a Pécs szerezte meg ismét, majd védekezésben és támadásban is gyűjtött egy-egy lepattanót. Harminc másodperc volt még vissza, amikor két büntetővel egalizált a Körmend. Ezt követően Váits Olivér kettőből csak egy büntetőt értékesített, a győzelemhez azonban ez is elég volt, mivel az utolsó támadását elrontotta a Körmend. Meglepetéssel indult tehát az A-csoport: az NKA Pécs 74–73-ra nyert az alapszakaszgyőztes ellen.
 
 
Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Rátgéber Akadémiának!
 
Sértő Ádám, az NKA Pécs vezetőedzője: Extraklasszis mérkőzést játszottunk egymással. A végletekig kiélezett meccs volt, az utolsó dobás döntött. A második félidőben azt kaptuk, amit kértünk. A Körmend sokkal jobban dobott távolról, szerintem emiatt maradt meccsben. Megyünk tovább!

Vármegyei szövetségek