2020/2021 - Sopron KC U20 – Budapesti Honvéd SE U20 77–71
03
Jun
2021
2020/2021 - Sopron KC U20 – Budapesti Honvéd SE U20 77–71
2021. június 3.  |  11:49
Csütörtökön a házigazda, 23–1-es mérleggel a piros csoport élén záró Budapesti Honvéd Sportegyesület és az alapszakaszban az A-csoport harmadik helyét megszerző Sopron KC (20–6) összecsapásával kezdődött el a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcas döntője – immár nézők előtt, a Ludovika Arénában. Ugyan a mérkőzés első pontjait a Honvéd szerezte, egy 9–0-s rohanással azonnal fordított a Sopron. Ezt követően két pontra felzárkózott a budapesti együttes, ám az első negyedben összesen 18 pontot szerző Werner Viktor (9), Csendes Péter (9) páros vezetésével, az első tíz perc hajrájában 12 pontos előnyre tett szert a soproni csapat (31–19).
 
A második negyedben már sokkal jobban zártak a védelmek, több volt a szabálytalanság, illetve mind a két csapat több hibát vétett támadásban, így pontokból is jóval kevesebb született. A Sopron előnye 15 pontos is volt, ám a nagyszünethez közeledve megrázta magát a Honvéd, és nyolcpontosra csökkentette a hátrányát (39–31).
 
A fordulás után fej fej mellett haladtak a csapatok, a Sopron nem tudta növeli az előnyét, a Honvéd pedig nem tudott közelebb zárkózni. Aztán Kopácsi Ákos, Tanoh Dez András és Horváth Hunor tripláinak köszönhetően kétszer is két pontra zárkózott fel a Honvéd. Az utolsó percben Csátaljay Péter triplakísérlete után is a kosárban kötött ki a labda, így ötpontos Sopron-vezetéssel fordultak az utolsó tíz percre a csapatok (60–55).
 
A negyedik negyed kiegyenlített játékkal kezdődött, a Honvéd tartotta a lépést, sőt, hat és fél perccel a vége előtt egy pontra csökkentette a hátrányát (64–63). Ezt követően egymás követték a hárompontosok: a soproniaktól Csátaljay Barna és Csendes Péter, a Honvédból Kopácsi Ákos volt eredményes, a házigazdának azonban nem sikerült átbillennie a holtponton. Négy és fél perccel a vége előtt hattal vezetett a Sopron, újabb két perc elteltével pedig már hétpontos volt az előnye. A Honvéd a hajrában egy Horváth-triplával öt pontra zárkózott, de ennél közelebb már nem tudott lépni, így a Sopron elsősorban a remek kezdésének köszönhetően 77–71-re megnyerte a mérkőzést.
 
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzésre számíthatunk. A kezdeti tízpontos előny gyorsan elfogyott, a Honvéd végig küzdött. Fault problémáink voltak, de a fizikai fölény döntött. Gratulálok a csapatomnak, és sok sikert kívánok a Honvédnak a továbbiakban!
 
Sabáli Balázs, a Budapesti Honvéd SE U20 vezetőedzője: Először is gratulálok a Sopronnak, az első negyedben nyújtott extra teljesítményük elegendő volt, hogy megnyerjék a találkozót. Sajnos az ott kapott hat tripla megpecsételte a sorsunkat. Igyekeztünk visszazárkózni, de ez elég sok energiát felemésztett. Ezt a mérkőzést elveszítettük, de ma este vár ránk még egy nagyon fontos találkozó, szeretnénk ott javítani.

Vármegyei szövetségek