2018/2019 - Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 77-74
26
Apr
2019
2018/2019 - Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 77-74
2019. április 26.  |  22:00
Jobban kezdte a mérkőzést a Pécs, majd pár perc után a szolnoki fiúk is megérkeztek a mérkőzésbe Kókai Dávid tripláival és Taiwo hatalmas zsákolásával. A második negyed közepén már a vezetést is átvette az Olaj. A félidő végére 7 pontig tudta növelni előnyét a házigazda.

A harmadik negyed közepén a Pécs kiegyenlített, de a Szolnok 1 ellopott labdával és egy hárompontossal újra vezetett. Kemény védekezés volt mind a két oldalon, az eredményjelző 57-57-es egált mutatott a 30. perc végén.

A negyedik negyedben kiélezett lett a mérkőzés, hiszen a csapatok fej-fej mellett haladtak. A 36. percben a PVSK hosszú idő után újra visszavette a vezetést (71-67). Az utolsó két perc igazán férfias csata volt, 1 perc 20 másodperccel a vége előtt 72-72 volt az állás. Az utolsó percben pattanásig feszültek az idegek, végül a PVSK 77-74 arányban megnyerte a mérkőzést.

Juhász Olivér (Pécsi VSK-VEOLIA): Nagyon örülök, hogy végre megérkeztünk a tornára, és ezzel együtt mérkőzést is sikerült nyerni. Igyekszünk kihozni a lehetséges maximumot a következő két napból.

Szarvas Gábor (Szolnoki Olaj KK): Gratulálok a csapatomnak a csoportgyőzelemhez, és gratulálok a Pécsnek a győzelemhez! A mérkőzés már nem befolyásolta a csoport végkimenetelét, ennek ellenére nyerni szerettünk volna a szépszámú közönségünk előtt. Erre meg is volt az esélyünk, azonban a végjátékban sokat hibáztunk. Elégedett vagyok a fiatalabb játékosaimmal, akik most játszottak először ennyi néző előtt.

Vármegyei szövetségek