2018/2019 - Szolnoki Olaj KK - MAFC 73-59
26
Apr
2019
2018/2019 - Szolnoki Olaj KK - MAFC 73-59
2019. április 26.  |  14:00
A második nap második mérkőzésén a házigazda Szolnok az első nap a Pécset simán legyőző MAFC ellen lépett pályára.

Három negyedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik együttes lépett el 4-5 ponttal - 30 perc után épp a fővárosi együttes vezetett 5 egységgel. A negyedik negyedre azonban a többet rotáló, így fizikailag és mentálisan is frisebb Szolnok felülkerekedett ellenfelén, a vége pedig sokkal simább lett, mint a találkozó összképe.

14 pontos győzelmet aratott az Olaj, második meccsét is megnyerte, és mivel a két 1 győzelemmel álló csoportellenfelét megverte, így már biztosan megnyerte csoportját.

Szarvas Gábor (Szolnoki Olaj KK): A győzelmünk kulcsa a higgadtságunk és a jobb fizikumunk volt. A MAFC sok fajta védekezéssel állt elő, de tudtuk mindnek az ellenszerèt. Ebbe egy kicsit bele is fáradtak, ezért is tudtuk őket 59 ponton tartani. Kemény, férfias meccs volt, kifogástalan játékvezetéssel.

Garai Péter (MAFC): Gratulálok a Szolnoknak! Sokáig kezünkben volt a mérkőzés, de az utolsó negyedre mentálisan elfáradtunk, nem tudtunk azon a fordulatszámon pörögni, amiben igazán eredményesek vagyunk. Délután élet-halál mérkőzésünk lesz, amire készen fogunk állni.

Vármegyei szövetségek