2018/2019 - DEAC - Budapesti Honvéd SE 81-78
25
Apr
2019
2018/2019 - DEAC - Budapesti Honvéd SE 81-78
2019. április 25.  |  17:35
A DEAC és a Budapesti Honvéd összecsapásával indult az U20-asok számára kiírt Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntője.

A szoros első félidőt hozó mérkőzésen a vezető Debrecen elsősorban Omenaka (24 pont, 14 lepattanó) belső játékára épített, míg a Honvédnál Mucza (18 pont, 8 lepattanó) pontjaira alapozhattak. A harmadik negyedben ellépett a DEAC, könnyű kosarakat szerezve csaknem eldöntötte a találkozó kimenetelét.

A negyedik negyedre szívós védekezéssel és pontosabb támadójátékkal érkezett meg a Honvéd, és a csereként beálló Kopácsi (13 pont) pontjaival újra nyílttá tette a találkozót. A fordításra azonban nem maradt ereje a fővárosi gárdának, így egy végletekig kiélezett találkozón a DEAC nyerte meg a nyolcasdöntő első mérkőzését.

Kovács Adrián (DEAC): Jó mentalitással, rengeteg pozitív energiával álltunk hozzá az első mérkőzéshez. Számunkra ez volt a legfontosabb. Örülünk a győzelemnek és annak, hogy mindenki sokat tett hozzá. Koncentrálunk a következőre.

Puskás Artúr (Budapesti Honvéd SE): Mikor több mint 20 pontot engedsz második esélyből az ellenfelednek, ne csodálkozz, ha hegymenetben kell játszanod a teljes mérkőzésen. Saját magunkat vertük meg ezekkel az ezüsttálcán kínált extra kosarakkal. Dicséretes, ahogy visszaküzdöttük magunkat, és képesek voltunk a végjáték kiharcolására. Az ott mutatott tűzzel kell kezdenünk délután.

Vármegyei szövetségek