Férfi NB I: Jön a 21. forduló
07
Mar
2018
Férfi NB I: Jön a 21. forduló
2018. március 7.  |  14:12
A 21. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a férfi élvonalban. Mivel a Körmend és az Alba Fehérvár is nemzetközi kupameccset játszik, így csonka fordulóra kerül sor ismét.

A listavezető, bombaformában lévő Szolnok fogadja az utolsó helyezett MAFC-ot. Ősszel 88-77-re nyert az Olaj, ám akkor még Jovica Arsics irányította a fővárosiakat. A vendégeknél első meccsét játssza a Pécsről igazolt szerb-magyar erőcsatár, Nebojsa Dukics.

A zsinórban öt győzelmet arató, hazai pályán még veretlen Falco fogadja a kilenc meccses nyeretlenségi szériával rendelkező DEAC-ot. A két csapat novemberi meccsét 92-62-re a vasiak nyerték. A találkozó érdekessége, hogy az újoncnál debütál az a Goran Martinics, aki a 2014/15-ös szezonban a sárga-feketék irányítója volt. Darrin Govens a Körmend elleni győztes rangadón betegen játszott, azóta kapott infúziós és gyógyszeres kezeléseket, aminek hatására már jobb állapotban van, a másik oldalon Farkas Attila viszont még harcképtelen.

18 órától a Zalakerámia ZTE KK együttesét látja vendégül a Kaposvári KK. A zalaiak 11-9-es mutatóval jelenleg a hatodikok, míg a somogyiak 9-11-es mérleggel nyolcadikok a tabellán. Novemberben hiába vezettek már majdnem hússzal a somogyiak, végül szoros csatában a zalaiak nyertek. Azóta az egyik oldal leigazolta Kinneyt és Mikovicot, a másik pedig Gibbst.

18:00-tól a Kecskemét a Jászberényt fogadja a Messzi István Sportcsarnokban. A hazaiak 11 győzelemmel és 9 vereséggel a tabella ötödik helyén állnak, míg Nikola Lazics együttese 6-14-es mérleggel a tizenegyedik. A két csapat őszi mérkőzésén 97-80-as Jászberény-siker született. A szünetben a JKSE játékosai közül Bazsó Brúnó bokasérülést szenvedett a Kaposvár elleni edzőmeccsen, de Ismet Sejficnek is volt gondja. Egyelőre kérdéses, hogy melyikük tudja vállalni a játékot.

A Sopron hazai pályán fogadja az Atomerőműt. Sabáli Balázs csapata legutóbb február 9-én lépett pályára tétmeccsen, míg ez idő alatt a paksiak menetrendjében a Magyar Kupa is szerepelt, valamint hétvégén az Olaj elleni bajnokin is éles meccs várt rájuk. Hazai oldalon egy hiányzó lesz, Uros Duvnjak bokasérülés miatt, Tóth Gergely viszont hosszú idő után visszatér, míg a vendégeknél akár az is lehet, hogy három játékos sem léphet pályára: Troy Barnies és Rickey Tarrant sérült, Medve Máté pedig beteg.

Férfi NB I. A-csoport, 21. forduló

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK szerda, 18:00
KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-Jászberényi KSE szerda, 18:00
Szolnoki Olaj KK – MAFC szerda, 18:00
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC szerda, 18:30
Sopron KC – Atomerőmű SE szerda, 19:00

Vármegyei szövetségek