Ponitka szerint a két legfontosabb meccs vár Lengyelországra
20
Feb
2018
Ponitka szerint a két legfontosabb meccs vár Lengyelországra
2018. február 20.  |  12:55
Lengyelország férfi válogatottja a mieink 70-60-as legyőzésével indította a vb-selejtezőket, majd Litvániában 75-55-ös vereséget szenvedtek Mateusz Ponitkáék.

- Azt hiszem, az elkövetkezendő két találkozó lesz a legfontosabb számunkra - mondta Ponitka a fiba.com-nak. - Nem kérdés, hogy Koszovót le kell győznünk hazai pályán, valamint Magyarországon is nyernünk kell, ha nem csak tovább akarunk jutni a csoportból, hanem valami nagyobb dolgot akarunk elérni a második körben. Ez kell, hogy a célunk legyen, erre fogom ösztökélni a csapatot.

Az Iberostar Tenerife bedobója azt mondja, tetszik neki a vb-selejtező rendszere és várja, hogy találkozhasson válogatottbeli csapattársaival.

- Teljesen mindegy, hogy év közben, vagy nyáron kell menni a válogatotthoz, számomra nem kötelességet, hanem örömöt jelent. Amikor fiatal voltam és elkezdtem kosárlabdázni, megígértem magamnak, hogy bármi is történjen, soha nem fogom megpróbálni elkerülni a nemzeti együttest. Ha valóban játszani akarsz, megtalálod a megoldást.

- Mindig vidám a hangulat, hiszen találkozok azokkal a társaimmal, akik máshol játszanak. Tenerifén szép az élet, de minden csak a kosárlabdáról szól. Egy hétig azonban egy más környezetbe kerülök, egy kicsit tudok pihenni is. Természetesen kemény munka folyik a válogatottnál, de ez teljesen más. Időről időre jól esik egy kis változás - zárta szavait a 24 esztendős játékos.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek