Magyar Kupa: A Paks lett a bronzérmes
18
Feb
2018
Magyar Kupa: A Paks lett a bronzérmes
2018. február 18.  |  17:00
Öregesen, kosárváltással kezdődött a bronzmérkőzés. A Lóránt és Simpson nélküli Alba az ötödik percben gyújtotta be a rakétákat, Filipovity triplája után már tíz ponttal vezettek a kissé fáradtan mozgó Atom ellen. Teo Cizmic cserékkel reagált a szökési akcióra, sikerrel. Egy 7-0-s rohammal zárkózott csapata. Az első tíz perc végén egy pont volt a fehérvári előny.

Kovács Ákos kosarával indult a második negyed. Az újabb pontokra azonban közel három percet kellett várni, Pointer dobott be két büntetőt. A küzdelem dominált, az Alba többször is megléphetett volna, de a jó napot kifogó Eilingsfeld vezérletével az Atomerőmű SE mindig visszazárkózott, a nagyszünetre pedig a vezetést is átvette.

A második félidőt is a székesfehérváriak kezdték jobban, nyolc ponttal is meglógtak, hiába próbálkozott időkéréssel a paksiak mestere. Mindkét csapat játékosainak lábában ott volt azonban két fárasztó mérkőzés, így rengeteg volt hiba. Ennek is volt köszönhető, hogy a kínálkozó lehetőségekkel nem tudott hossztávon élni az Alba, így az Atomnak sokadjára is sikerült visszakapaszkodni. 47-47.

Az utolsó tíz perc sem hozott magas színvonalú kosárlabdát, inkább a küzdelem dominált. Az Atomerőmű a 35. percben átvette a vezetést, 53-49 volt ekkora az eredményjelzőn. Rujákék nagyon elkapták a fonalat, 60-51-re növelték az előnyüket, és innen már nem volt visszaút a Kelleréknek.

Az Atomerőmű jött ki jobban a két fáradt csapat csatájából, megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Nem könnyűek ezek a meccsek, két csalódott csapat mérkőzésén általában ez szokott történni. Az nyer, aki hamarabb elfelejti, hogy előtte nap kikapott, ez most nekünk sikerült.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A Paks annál sokkal jobb csapat, hogy ennyire motiválatlanul meg tudjuk verni őket. Három negyeden át még kosárlabdáztunk valamit, de ami utána jött, az nem hasonlított rá.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 67-53 (17-18, 14-12, 16-17, 20-6)

Magyar Kupa, bronzmérkőzés
Debrecen, Főnix Csarnok, 500 néző  

Atomerőmű SE: Ruják 2, Hinds 9/3, Oguyemi 6, Guinn 21/15, Eilingsfeld 17/3. Cserék: Gulyás 3/3, Medve 6/6, Pajor -, Garamvölgyi 3/3.

Alba: Hill -, Harris 14/6, Kovács 8, Filipovity 6/6, Keller Á. 10/6. Csere: Keller I. 1, Horton 6, Pointer 8/3.

Vármegyei szövetségek