Az OSE Lions nyerte a Hepp Kupát
18
Feb
2018
Az OSE Lions nyerte a Hepp Kupát
2018. február 18.  |  14:16
A 2018-as Dr. Hepp Ferenc Kupa bronzmérkőzésén a PVSK-Kronosz Kiadó és a Salgótarjáni KSE csapott össze. A tarjániak kezdtek jobban, 13-8-ra is vezettek, a negyed végére azonban felpörgött a pécsi gárda, 10-0-s sorozattal zárták a játékrészt Demeter Attiláék. 21-20 után egy újabb 13-0-t repesztettek a mecsekaljaiak, a védekezésük is stabil volt, így megnyugtató előnnyel fordulhattak a második félidőre (36-22).

A folytatásban sem lassítottak, az egyre jobban játékba lendülő Antóni Csanád kosarainak köszönhetően fokozatosan növelték előnyüket. A harmadik játékrészben összesen 6 pontot engedélyeztek Ughy Albert csapatának, míg ők maguk 23 egységet szereztek, így a negyedik negyedre eldőlt a mérkőzés (59-28).

A Salgótarján 28 triplakísérletéből mindössze 5 találat született a találkozó során, a jóval pontosabban célzó PVSK-s fiatalok a 13 pontos Antóni vezérletével megérdemelten nyerték meg a Hepp Ferenc Kupa bronzérmét.



PVSK-Kronosz Kiadó – Salgótarjáni KSE  79-51 (18-13, 18-9, 23-6, 20-23)

 

http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_87

 


Nyíregyháza Blue Sharks – OSE Lions

 

Kovács Gábor triplájával indult a döntő, Czura betöréssel válaszolt. Illés, Spagnolo és Bödör kosaraival 11-4-es előnyhöz jutott az OSE az első percekben, palánk alatti erejét érvényesíteni tudta az oroszlányi gárda. Sebességet váltott azonban a nyíregyházi együttes, Egy 13-0-s etappal átvette a vezetést Sitku Ernő együttese, sorozatban érték el a kosarakat Stojanovicék. 22-15-tel fordultak a negyed utolsó percére a csapatok, Sömenek triplája nagyon jókor jött az OSE szempontjából. Erre még érkezett válasz Bus Ivántól, így 24-18-ra vezettek a Cápák a nyitó játékrészt követően.

A második felvonás Fazekas Csaba trojkájával kezdődött, 9 pontosra növelte előnyét a remekül játszó Sharks. Ezt Nagy Krisztián 2+1-es akciójával és Fazekas újabb hármasával 35-20-ra növelték, remek tempóban, lendületesen kosarazott a nyírségi gárda. Spagnolo és Madár kosaraival fújt riadót az OSE, az egykori Alba-hátvéd három támadás alatt 3 triplát süllyesztett el, ezzel 39-33-ra jött fel Vavra András csapata. Megtorpantak Czingerék, Kiss Kornél 2+1-ével és Illés büntetőjével 41-41-nél utolérte ellenfelét az Oroszlány, sőt Kiss emberről elengedett középtávolijával a vezetést is visszavették a félidőre – Czura bőven a saját térfeléről eldobott kosara időn túl esett (41-43).

 

Rosszkor jött a nagyszünet a lendületbe jövő OSE-nek, a Kékcápák ugyanis egy 9-0-s sorozattal kezdték a harmadik játékrészt – csaknem két és fél percet kellett várni az első oroszlányi pontokra. Gyors triplaváltás után 56-50-re vezetett a Nyíregyháza, ekkor Kiss Kornél betörésénél néma maradt a síp, Vavra András pedig reklamálásért két technikait is kapott – edzője nélkül volt kénytelen folytatni a mérkőzést a Lions. Nem tört össze a csapat, a nyíregyházi büntetők után két gyors ziccerrel késztették időkérésre Sitku Ernőt.

Bus egy betörés után a bokáját fájlalta, Illés pedig trojkával jelentkezett – továbbra is szoros volt az összecsapás. Madár újfent elkapta a fonalat, két hármasával 63-63-ra egalizált, sőt Spagnolo közelije már oroszlányi vezetést eredményezett – kettejük szépségdíjas összjátékával zárult a fordulatos negyed (63-67).

OSE labdaszerzéssel, Illés-triplával indult a záró etap – hét ponttal lépett el ellenfelétől az edzőjét vesztett Lions. Felváltva estek a hárompontosok, Stojanovic kétszer, Madár (még)egyszer talált be, hatodjára a meccs során – remek színvonalú volt az összecsapás. A fájós bokával visszatérő Bus félhorgával 71-75-re faragta az Oroszlánok előnyét, viszont három és fél perc alatt beszedte az öt csapatfaultot a Blue Sharks, minden hibáért büntetőzhetett a továbbiakban az OSE. 77-77-tel fordultak a hajrára a csapatok, alig négy perc volt hátra a döntőből. Illés és Madár egy-egy büntetőt értékesített, Bus pedig újabb nehéz kosarat szerzett (79-79). Illés ügyesen tört be, Spagonolo pedig szép gólpasszt adott Sömeneknek – négy ponttal vezetett 2 perccel a vége előtt az Oroszlány. Bus triplát hibázott, Kovács Gábor pedig egy duplával és két büntetővel 8 pontra növelte csapata előnyét – úgy tűnt, jobban bírják a hajrát Bödörék. 12-0-t futottak a végén a 29 ponttal záró Madár András vezette oroszlányiak, remek védekezéssel döntötték el ezt a fordulatokban bővelkedő Hepp Kupa finálét az időszakonként remekül dobó, de a végére elfáradó Nyíregyháza ellen.

 

Nyíregyháza Blue Sharks – OSE Lions 81-95 (24-18, 17-25, 22-24, 18-28)

 

http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_88

Vármegyei szövetségek