Nem lesz címvédés a Magyar Kupában
17
Feb
2018
Nem lesz címvédés a Magyar Kupában
2018. február 17.  |  22:15
Lóránt 2+1-es akcióval nyitott, majd Keller zsákolt nagyot. 9-2-re is vezetett a Fehérvár, az első negyed derekán 11-12-nél viszont már az Olaj vezetett. Időt is kért Dzunics. Kemény, fizikális csata volt, jó hangulattal, 16-20-as eredménnyel zárult az első felvonás.

Továbbra is a Szolnok diktálta a tempót, az Alba pedig futott az eredmény után. Egészen a 14. percig, amikor is Hill hármasával újra fordult a kocka (26-25). Milosevics és Perry azonnal válaszolt távolról. Ekkor Dzunics mutatta fel a T-betűt, majd a játékvezetők is a reklamáló Lórántnak (technikai). Az utolsó percben Simpson büntetőivel ismét egál lett, a félidőt végül Perry extra 2+1-es kosara zárta (40-45).

Vojvoda kosara után Keller zsákolt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az Alba visszajött egálra. Az egyik oldalon Lóránt és Hill, a másikon Milosevics és Perry voltak a pontfelelősek. Az utolsó percben Ford hármasa jelentette a fordulatot, a végén Perry büntetőivel alakult ki az 55-62-es eredmény.

Horton közelebb övéit, de csak egy pillanatra, mert Ford is eredményes volt. Két perc után időt kért az Alba. Hatalmas harc volt a pályán minden egyes labdáért. Megjósolhatatlan volt a győztes. Két perc volt hátra, amikor 65-69-nél három büntetőt dobhatott Simpson, de az elsőt kihagyta. Mindkét csapat sorra rontott, 45.8 másodperc volt hátra, amikor videóbírózás után jöhetett az Alba. Hill azonban rossz helyre passzolt, Vojvoda pedig bevágta a triplát (az elsőt a meccsen). A végén még Browning egy, Ford pedig két büntetőt értékesített, így eldőlt, hogy nem lesz címvédés, a Szolnok lesz a Falco ellenfele – írta a BB1.hu.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak a döntőbe jutáshoz, megérdemelten nyerte meg a meccset. Jó kezdés után kicsit döcögött a szekér, minden téren. A védekezésünk az első félidőben nem volt jó szinten, a második félidőben, amikor nagyjából megtaláltuk a ritmust, akkor a Szolnok második szándékból sok pontot szerzett, ami nagyon fájó volt. Gratulálok a saját játékosaimnak is, mert a maximumot kihoztuk, amit az energiánk engedett.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak, nagyszerű, fizikális meccs volt, mindkét csapat nagyot harcolt, amennyire csak az energiájából telt. A rossz kezdés után kontrollálni tudtuk a meccset, és ennek meg is lett az eredménye. Ez persze normális, hogy egy ilyen három napos tornán vannak hullámvölgyek. Az utolsó másodpercig küzdöttünk. Koncentráltak voltunk, amit akartunk, azt megvalósítottuk. Elégedett vagyok. Holnap egy teljesen új meccs lesz, remélem, sikerült addigra regenerálódnunk.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK 67–75 (16–20, 24–25, 15–17, 12–13)  

Magyar Kupa, elődöntő
Debrecen, Főnix Csarnok, 1500 néző  

Alba: Hill 12/9, Harris 3/3, Simpson 11/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 17/6. Csere: Horton 3, Kovács Á. 1, Pointer 8.

Szolnok: Perry 16/9, Vojvoda 8/3, Ford 13/3, Milosevics 20/9, Andric 9/3. Csere: Browning 1, Kovács P. 3/3, Tóth Á. 5.

Vármegyei szövetségek