Felőrölte a Kecskemétet a Szolnok
16
Feb
2018
Felőrölte a Kecskemétet a Szolnok
2018. február 16.  |  23:15
5-0-val kezdett a Kecskemét, ez meg is adta a meccs alaphangulatát. Eleinte a fehér mezesek irányítottak, aztán a hajrához érve egy pillanatra átvette a vezetést az Olaj. A vége mégis a KTE-ről szólt: Wittmann félpályás triplájával lett 22-17.

Polyák alapvonali befutása nyitotta a második negyedet. A 14. percben, Andric kosara után újra a Szolnok járt előbbre. 24-28-nál időt kért Forray Gábor. Sikerült rendet tennie a fejekben, pillanatok alatt fordult a kocka, 33-32-nél a Tisza-partiak kértek időt. A második negyedet is egy Wittmann tripla zárta, ezúttal futtából, kicsit közelebbről (43-43).

Thompson kosara volt az első a második félidőben. A harmadik játékrész derekára 51-58-ra meglépett a bajnokság listavezetője, meg is jött az Olaj-tábor hangja, Forray pedig gyorsan magához is hívta övéit. Ford zsákolása után először lett közte tíz. Nem sokáig, a harmadik negyed után 60-66. Wittmann harmadszor is megpróbálta a végén távolról, ez már nem sikerült.

Dramicsanin tartotta a lelket a KTE-ben (68-70), Perry, majd Vojvoda is betalált kintről, 68-78-nál újra tíz lett a differencia. Innen már nem volt visszaút a „hazaiaknak”. A meccs végül Kovács Péter triplájával ért véget (78-89) – írta a BB1.hu.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok az Olajnak, itt csak az számít, hogy ki nyer, ma nekik sikerült, hozzáteszem, megérdemelten. Büszke vagyok a csapatomra, számomra ők is győztesek. A bemelegítésnél Djeraszimovics rosszul lett, de igazi sportemberként elvállalta a meccset, viszont leesett a vérnyomása, így nem akartunk tovább kockáztatni. Egy fontos láncszemünk kiesett a rotációból, de harmincöt percig megfelelően pótoltuk őt. Persze azt nem lehetett elvárni, hogy a fiatalok is ugyanazt a szintet hozzák, mint Marko. Maximális elismerésem, óriási szívvel, végig partiban voltunk a végső győzelemre is esélyes Olaj ellen. Szolnokról sok szurkoló eljött, ez jó dolog, mert nem kellett kongó lelátók játszanunk, az atmoszféra hasonlított a kosármeccseken megszokotthoz. Kecskemétről is jöttek nekünk szurkolni, ezúton is köszönjük, úgy érzem, nem okoztunk nekik csalódást. Sok sikert az Olajnak a kupa hátralévő részére, a csapatomnak pedig azt mondtam az öltözőben is, hogy fel a fejjel, dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat. Büszkék lehetünk rá, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek, nyomás nélkül, jól játszottak, pedig Djeraszimovics ki is vált a játékból. Az első félidőben hihetetlen százalékkal dobtak kintről, közel 50 %-kal. Sikerült gazdálkodunk az energiáinkkal a következő meccsre, nagyrészt kontrolláltuk a meccset, büszke vagyok a csapatra, jól küzdöttünk.

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 78–89 (22–17, 21–26, 17–23, 18–23)

Magyar Kupa, negyeddöntő
Debrecen, Főnix Csarnok, 700 néző
V.: Cziffra Cs., Kapitány G., Farkas G.  

KTE: Pongó 11/3, Thompson 18/12, Djeraszimovics -, Dramicsanin 19/15, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 16/12, Molnár -, Horváth K. 6/3.

Szolnok: Perry 19/15, Vojvoda 12/6, Ford 14/6, Milosevics 10/3, Andric 10. Csere: Tóth Á. 11, Browning 8/6, Kovács P. 3/3, Polyák 2.

Vármegyei szövetségek