Magyar Kupa: A Paks lesz a Falco ellenfele
16
Feb
2018
Magyar Kupa: A Paks lesz a Falco ellenfele
2018. február 16.  |  17:35
A második meccsre mintegy tucatnyi zetés és paksi szurkoló kísérte el kedvenceit. Az ASE új légiósa, Ricky Tarrant licenszpromlékák miatt nem léphetett pályára. Radic két közelije mellé a másik oldalon Barnies és Hinds szerzett triplát (4-6). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tolnaiak eleinte leginkább Eilingsfeldre építettek, a hatodik percben, 11-11-nél időt kért Bencze Tamás. Az első negyed után 18-18 volt az állás.

Nagyot küzdöttek egymással a felek a folytatásban is, kemény-férfias csatát láthattak a nézők. Egyik csapat sem szakadt le a másiktól. 21-23-nál a Paks kért időt. Kevesebb, mint két perc volt hátra, amikor Horváth Ákos triplája után, 34-30-nál időt kért Cizmic. Félidőre 36-35-tel vonultak öltözőbe a játékosok.

Nem változott a játék képe a fordulás után sem, illetve annyit igen, hogy visszaestek a csapatok a pontszerzésben. A huszonnegyedik percben, 44-39-nél magához hívta övéit Cizmic mester. Nem adta meg magát az ASE, 48-48-ról indult a záró felvonás. Semmi sem dőlt el.

Egy labdaszerzés után Benke dobott könnyű ziccert, majd Szabó tett vissza egy támadó lepattanót. Hinds ismét egálra hozta a meccset. Eilingsfeld nagy zsákolása után a Paks járt előbbre. Időt kért Bencze. A ZTE egyre többet hibázott támadásban, kapkodtak a fehér mezesek. Már csak egy perc volt hátra, amikor 56-59-nél Bencze Tamás megpróbált kitalálni valamit. Radic eladta, Ruják megszerezte, Szabó pedig faultolt. Eilingsfeld keze nem remegett meg a vonalról. Bencze még egy utolsó időkéréssel próbálkozott, Vaughn odaütött Rujáknak, a meccset Benke ziccere zárta. A Paks lesz a Falco ellenfele az elődöntőben, a ZTE pedig továbbra sem tudott még meccset nyerni azóta, amióta nyolcas döntőt rendeznek a kupában – írta a BB1.hu.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a paksiaknak, mert nem hagyták magukra erőltetni azt, amit szerettünk volna. Pakson a sok gyorsindítással nyertünk, hiába voltak a mai napon is szerzett labdáink és lepattanóink, nem tudtunk ritmusba kerülni. A védekezéssel elégedett lehetek, hiszen 61 pontot kaptunk, ez is mutatja az öldöklő küzdelmet, ami minden egyes labdáért ment. Támadásban nagyon gyengék voltunk. Két-három emberünk is volt a támadásszervezésre, de csapatként kaptunk ki. Lettek volna még más lehetőségeink, de nem sikerült. Nagyon szomorú vagyok, mert jó esély volt a továbbjutásra. Az első meccset elnézve, bárki meg tud verni bárkit, sajnos mi ebben a sorozatban már nem veszünk részt, maradt a bajnokság.

Teo Cizmic, az ASE vezetőedzője: Kemény, fizikális meccs volt, nem volt túl szép, de erre számítani lehetett egy Magyar Kupa negyeddöntőn. Nyerni kellett, örülök, hogy sikerült.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 58–61 (18–18, 18–17, 12–13, 10–13)

Magyar Kupa, negyeddöntő,
Debrecen, Főnix Csarnok, 300 néző
V.: Pálla Z., Praksch P., Söjtöry T.  

ZTE: Kinney -, Vaughn 15/6, Benke 16/3, Szabó Zs. 16/6, Radic 8. Csere: Horváth Á. 3/3, Mohácsi -, Mikovic -. 

ASE: Hinds 19/6, Ruják 3/3, Barnies 5/3, Eilingsfeld 19/3, Guinn 6. Csere: Medve -, Ogunyemi 7, Garamvölgyi 2.

Vármegyei szövetségek