Valentin napi ajándék: oda-vissza legyőztük a litvánokat
14
Feb
2018
Valentin napi ajándék: oda-vissza legyőztük a litvánokat
2018. február 14.  |  20:40
Az oroszok a papírformának megfelelően, 148-35-re kiütötték Albániát, a magyar-litván meccsnek a csoport második helye volt a tétje.

Bár nem volt telt ház, ezúttal is jó hangulat uralkodott a Generali Arénában, ahol most is ott volt Sztojan Ivkovics, a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Raksányi triplájával indult a meccs. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, eleinte többnyire a litvánok diktálták a tempót, de aztán ültek Raksányiék dobásai, a hetedik percben, 17-12-nél időt kértek a vendégek. Hamar fordult a kocka, 19-21-nél már Székely Norbertnek kellett rendeznie a sorokat. Az első negyed 24-25-tel ért véget.

Jobban kezdtük a második etapot, ahol visszavettük az előnyt, a 14. percben már 39-31 volt az állás. A litvánok nem adták fel, és nem szakadtak le, 45-40-el mentek félidei pihenőre a csapatok, bizakodva várhattuk a folytatást.

Határ vezérletével tovább folytatódott a magyar hegemónia, a szünet után elhúztunk tízzel, majd 60-44 is volt már az állás. Aztán váratlanul jött egy újabb fordulat, 15-1-es rohammal visszajöttek a meccsbe a zöld mezesek. Időnként a játékvezetők is szigorúbbak voltak a kelleténél, 61-59-ről indult a záró felvonás.

Hosszú idő után ismét a litvánok jártak előbbre, vezettek már öt ponttal is, de megmaradt a tartásunk. Elképesztő izgalmakat tartogatott a hajrá: egy perc volt hátra, amikor Határ kosarával 74-74 volt az állás. Petronyte labdát csend, és kosarat szerzett, tizenhat másodperccel a vége előtt ismét Határ egalizált, majd Raksányi lódult meg a felezőtől, és ziccerével megnyerte a kulcsfontosságú meccset a mieinknek. Volt még sansza Litvániának a válaszra, hiszen Nacickaite homálya után Krivacsevics a saját palánkunk alatt eladta a labdát, de a vendégek játékosa elrontotta a ziccert – írta a BB1.hu.

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport-nak: Sejtettük, hogy ilyen meccs lesz. Megnyerhettük volna már a harmadik negyedben is, de eléggé összekuszálták a szálakat a játékvezetők. Ez a győzelem bevonul a magyar kosárlabdázás történetébe. Mindenki annyit tett hozzá, amennyit igazán tudott.

Magyarország – Litvánia 78–76 (24–25, 21–15, 16–19, 17–17)

Női Eb-selejtező  Miskolc, Generali Aréna

Magyarország: Medgyessy -, Raksányi 18/6, Simon Zs. -, Krivacsevics 10/3, Goree 4. Csere: Studer 14/3, Dubei 11/6, Határ 20, Katona 1, Theodoreán -, Varga Zs. -.  

Litvánia legjobb dobói: Nacickaite 20/6, Petronyte 20, Grigalauskyte 7/3, Okockyte 7.


Foto - fiba.com 

Vármegyei szövetségek