12
Feb
2018
Utánpótlás bajnokságok
2018. február 12.  |  23:53
A leány serdülőknél a selejtező második fordulójára került sor a hétvégén. A két felsőházi csoport résztvevői már biztos főtáblás továbbjutók voltak a hétvégi torna eredményétől függetlenül. Az A-csoportot a címvédő Csata DSE magabiztosan, háromból három győzelemmel nyerte meg, a B-csoportban pedig a Soproni Darazsak Akadémia/A diadalmaskodott, miután a Vasas Akadémia elleni szoros mérkőzését követően (54-51-re nyert) a másik két mérkőzését is hozta. A felsőház C-csoportjában a DVTK-Akadémia végzett az élen, ugyancsak háromból három sikerrel. A két alsóházi csoportban az első két-két helyezett csatlakozott a főtábla 16-os mezőnyéhez. Az A-csoportban a BEAC-Újbuda KA/A és a Bajai NKK, a B-ben pedig a KSC Szekszárd és a Kiss Lenke KS zárt az élen.

A leány junioroknál tovább folytatódtak a rájátszás küzdelmei. A Piros-csoportban a Vasas Akadémia/A vette át a vezetést, miután legutóbb 94-49-re verte meg a Széchenyi KA-t, 95-57-re pedig a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécset.

A fiú juniorok felsőházi rájátszásában négyen is öt nyert mérkőzéssel állnak, és a tabella első felében található csapatok keresztbe-kasul verték egymást egy hét leforgása alatt. A Debreceni KA előbb 80-65-re legyőzte az Alba Fehérvárt, majd 86-78-ra kikapott a jelenleg listavezető FALCO-Vulcano Energia KC Szombathelytől, amely 89-79-re a Nyíregyházi Sportcentrumot is megverte. Az Alba emellett a hetedik helyen álló Budapesti Honvéd/A-tól is kikapott 81-72-re, így a Falco után a sorrend Fehérvár, Nyíregyháza, Debrecen.

A leány kadettek ugyancsak a rájátszásnál tartanak: a felsőházban a Soproni Darazsak Akadémia 61-58-ra győzött az MTK-Budapest ellen, így a harmadik helyen áll. A listavezető Csata DSE és a második Vasas Akadémia/A hibátlan mérleggel állnak a tabella élén: előbbi a Széchenyi KA-t verte meg legutóbb (96-48), utóbbi pedig a DVTK-Akadémia/A-t (74-56).

A részletes eredményeket az alábbi linkeken tekinthetik meg:

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1718

Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1718

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

Vármegyei szövetségek