Az oroszokat fogadja a női válogatott
10
Feb
2018
Az oroszokat fogadja a női válogatott
2018. február 10.  |  10:07
Szombaton Miskolcon folytatja Európa-bajnoki selejtezős szereplését a magyar női válogatott.
Székely Norbert szövetségi kapitány csapata ezúttal – a mieinkhez hasonlóan – a két győzelemmel rajtoló Oroszországgal néz farkasszemet.

Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya a BB1.hu-nak: Olyan csapatom van, amely fogékony, befogadó és képes arra, hogy a lehető legjobban kezelje a nehéz szituációkat. Egy edző ebben az esetben nem lehet más, csakis bizakodó, így én is azt mondanám, hogy elvégeztünk mindent, amit elterveztünk. Hiszek benne, hogy megcselekedjük, amit megkövetel a haza. Nagyon erős orosz csapat lesz az ellenfelünk, ami biztosan úgy fog fellépni, hogy erőt akar demonstrálni.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy mi is nagyon kemények leszünk, aztán hogy ez mire lesz elég, az majd eldől. Center poszton nagyon erősek, lepattanózásban életveszélyesek, különösen a támadásoknál. A magasság és az erő mellettük szól, a gyorsaság viszont remélhetőleg nem, ez biztató lehet. Ha a gyorsaságunkat és a mozgékonyságunkat tudjuk érvényesíteni, sokat és gyorsan passzolunk és bemozgunk, valamint arra kényszerítjük őket, hogy a döntési helyzeteik felgyorsított állapotban legyenek, akkor lehetünk eredményesek.
A litvánok és az oroszok ellen is győzelemre készítem fel a csapatot, de a realitás nem feltétlenül az, hogy mindkét meccset megnyerjük. Két bombaerős együttesről beszélünk, amely játékosállományát tekintve erősebb nálunk. Csapatkohézióban, összetartásban azonban nekünk kell erősebbnek lennünk. Zele Dorina, Bálint Réka, Gereben Lívia és Szabó Fanni maradt ki különböző okok miatt a tizenhatos keretből.

A válogatott 12 fős kerete:

Dubei Debóra (Sopron Basket)
Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Krivacevic Tijana (CMB CARGO UNI Györ)
Medgyessy Dóra (VBW CEKK Cegléd)
Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd)
Simon Zsófia (CMB CARGO UNI Győr)
Raksányi Krisztina (Aluinvent DVTK Miskolc)
Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr)
Mansaré Anna Manty (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Theodoreán Alexandra (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Goree Cyesha (CMB CARGO UNI Győr)
Határ Bernadett (Sopron Basket)

Magyarország Oroszország

Európa-bajnoki selejtező, C-csoport Miskolc, Generali Aréna, szombat, 17:00 V.: Nikolics (szerb), Kounellesz (ciprusi), Tomic (horvát)

Vármegyei szövetségek