Kiváló kiszolgálás
06
Feb
2018
Kiváló kiszolgálás
2018. február 6.  |  23:13
Két irányító is egészen kiemelkedő szervező-előkészítő teljesítménnyel rukkolt ki a férfi NB I B piros csoportjában a hét végén. Korábban mindketten megjárták az élvonalat, a múlt hét végén mindketten idegenben sziporkáztak. Egyikük győzelemre is tudta vezetni a csapatát, a másik játékmesternek ez nem sikerült.

A Nyíregyháza irányítója, Bus Iván (az alsó képen) Győrben villogott. A jelenlegi állomáshelyén nevelkedő, ám pályafutása korábbi szakaszában az ország nyugati sarkában Sopronban és Szombathelyen is megforduló, tavaly nyáron a magyar Universiade-válogatottban szereplő kosaras 13/3 pontot, 5 lepattanót és 4 labdát szerzett, ám ami igazán értékes volt a játékában az a 17 (!) kiosztott gólpassza volt, s ezzel főszerepet vállalt csapata fölényes, 109-75-ös győri diadalából.

A Békés zalaegerszegi nevelésű irányítója, Kertész Dániel (a felső képen) tripla-dupla közeli teljesítményt nyújtott a listvavezető Oroszlány otthonában. A hazai csapat által 90-80-ra megnyert találkozón 16/6 pontot, 8 lepattanót, valamint 11 gólpasszt íratott föl statisztikai lapjára, 2 lepattanó hiányzott neki a tripla-duplához. Csapata pedig hőiesen küzdött az éllovas otthonában, ám az OSE a második negyedet megnyomta, azt 28-15-re nyerte, s ennek köszönhetően behúzta az újabb hazai győzelmet.

Mind a két kitűnő irányító szakmailag kimondottan jónak tartja, hogy a másodoszályban az eddig területi elvű csoportbeosztása helyett ettől  a szezontól erősorrend szerint alakították ki a csoportokat, jóval több a kiegyenlített, kiélezett, szoros meccs, mint az előző rendszerben. Bus Iván abban is megtalálta a szépséget, hogy időnként bizony át kell utazni az országon: mint kifejtette: egy szép és értékes dunántúli diadal után igen jó hangulatban zajlik a hazaút Nyíregyházára...és ez ráadásul szó szerint hazaút, hiszen a magyar élvonalban, de a másodosztályban is egyedülálló, hogy a légióst leszámítva mindenki a szabolcsi megyeszékhelyen nevelkedett, saját nevelőegyesületében játszik, és ez azért sok pluszt jelenthet együttesének.

Kertész Dániel, aki az ország nyugati részéről került a Viharsarokba és már a 3. évadját tölti Békésen, kimondottan jól érzi magát, sokat játszik, a szurkolók elfogadták, ahogy fogalmazott: a legjobb helyen van.



Vármegyei szövetségek