05
Feb
2018
Utánpótlás körkép
2018. február 5.  |  19:48
Folytatódott a leány juniorok rájátszása, ahol a Piros-csoportban a második helyen álló DVTK Akadémia és a harmadik Vasas Akadémia/A is nyerni tudott (előbbi 88-52-re verte a Széchenyi KA-t, utóbbi pedig 94-57-re a Dávid Kornél KA-t), ám továbbra is a Csata DSE vezeti a tabellát. Szombaton és vasárnap a táblázat második felében tanyázó csapatok mérkőznek meg egymással. Eközben a Fehér-csoportban szoros meccseket játszottak, és az eddigi négy mérékőzésen mindannyiszor ötven és hatvan pont között dobtak a csapatok, egyedül a listavezető Szolnoki MÁV SE emelkedett hatvan pont fölé, amikor legutóbb 64-59-re nyert a Zalaegerszegi KTE ellen. Az egerszegiek előtte két ponttal kaptak ki az MTK Budapesttől (57-59).

A serdülő fiúknál a főtábla második fordulóját rendezték meg. A címvédő Vasas Akadémia/A a J-csoportban háromból három győzelmet aratott és végzett az élen: a PVSK-Panthers/A-t 83-51-re, a Kosárlabda Akadémia Pécs/A-t 89-60-ra, a Szombathelyi Sportiskola KA/A-t pedig 52-44-re verte meg. Ezzel eldőlt, hogy a következő fordulóban a Q-csoportban lép majd pályára.

A tavalyi bronzérmes Dávid Kornél KA/A az L-csoportot nyerte meg háromból három sikerrel. Itt egy mérkőzés kivételével mindenhol száz pont fölött dobott a győztes, azon az egyen pedig épp a Dávid Kornél KA/A nyert 94-68-ra az OSE Lions/A ellen. A B-csapata ellen 126-67-re győzött, a Paksi Harcosok-Atomerőmű SE ellen pedig több mint százpontos különbséggel, 159-43-ra. Ezzel legközelebb az S-csoportban játszik majd. Ha szeretné követeni kedvence menetelését, az utánpótlás versenykiírás 2. sz. mellékletében találja meg a menetrendet:

http://img.hunbasket.webpont.com/art/orig/49219_VK_UP_1718_0v2_approved_signed.pdf

A fiú junoroknál a hétvégén folytatódik a rájátszás: a Felsőházban az Alba Fehérvár-Debreceni KA találkozóval kezdődnek meg a küzdelmek vasárnap, az Alsóházban pedig a Keleti-csoport kezd, szintén vasárnap, a MAFC-Szolnoki Sportcentrum találkozóval. Nyugaton jövő pénteken kezdik el ezt a szakaszt.

A leány kadetteknél már el is kezdték a rájátszást: az Alsóház Keleti-csoportjában a Bajai NKK 66-56-ra legyőzte a DVTK Akadémia/B-t, Nyugaton pedig a Pécsi VSK/A 73-65-re megverte a Dávid Kornél KA-t. A felsőházban szombaton kezdték meg a küzdelmeket.

A részletes eredményeket és a további műsort az alábbi linkeken találják meg:
Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1718
Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1718
Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718
Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

 

Vármegyei szövetségek