A novemberinél is erősebb lengyel válogatott jöhet Szombathelyre
05
Feb
2018
A novemberinél is erősebb lengyel válogatott jöhet Szombathelyre
2018. február 5.  |  18:45
A világbajnoki selejtezők első összecsapásán a lengyel válogatott két meghatározó játékosa, az euroligás Málagában szereplő Adam Waczynski és a honosított AJ Slaughter (ASVEL Lyon-Villeurbanne) sem léphetett pályára a magyarok ellen Bydgoszczban, miután egyikük klubcsapata sem engedte el őket. A sport.pl szerint a február 26-i szombathelyi csoportmeccsen azonban már nagy esély van rá, hogy mindkét kosaras szerepet kap – írja a BB1.hu.

– Ha megvan a lehetősége annak, hogy olyan minőségű játékosokat behívjunk, mint Adam, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez bekövetkezzen – mondta Mike Taylor, aki a héten repül Spanyolországba, hogy egyeztessen a Málaga stábjával a játékos válogatottbeli szerepléséről. – Az előző válogatott meccseken Euroliga-kötelezettségei miatt nem lehetett velünk Adam, most azonban nagyon bízunk abban, hogy egyezségre jutunk a Málagával és újra segíthet a magyarok elleni összecsapáson. Tudjuk, hogy nagyon feszes a versenynaptár, de szükségünk van a legjobbjainkra.

A spanyol klubcsapat február 22-én játszik az Euroligában, így Waczynski a Koszovó elleni vb-selejtezőn február 23-án még biztosan nem, Szombathelyen viszont 26-án már nagy valószínűség szerint bevethető lesz a lengyeleknél. A sport.pl kiemeli, már csak azért is lenne nagy szükség Waczynskira, mert a mieinknél is szerepet kaphat a legnagyobb név, Hanga Ádám.

Nem csupán a Málaga sztárja lehet az egyetlen visszatérő Mike Taylor szövetségi kapitány csapatába, hanem a honosított amerikai, AJ Slaughter is. A tréner azonban nem aggódik, hiszen a novemberi bydgoszczi összecsapáson jó játékkal vette ki a részét a 70-60-as győzelemből a helyettese, Kamil £±czyñski.

– Örülök, hogy Kamil sokat segített nekünk a magyarok és a litvánok ellen. Mindig a legjobb döntést próbáljuk meghozni a szakmai stábbal, de aki látja a meccseinket, az tudja, hogy Slaughterrel még erősebbek tudunk lenni – nyilatkozta Taylor.


Foto - fiba.com 

Vármegyei szövetségek