Férfi NB I: Az Albát fogadja a Szolnok
03
Feb
2018
Férfi NB I: Az Albát fogadja a Szolnok
2018. február 3.  |  11:16
Óriási rangadót rendeznek a bajnokság 19. fordulójában: szombat este 18 órától a listavezető Szolnoki Olaj KK a címvédő, jelenleg negyedik helyen álló Alba Fehérvár együttesét látja vendégül. A formát tekintve a vendégeknek áll a zászló, ám a Tiszaligetben még egyik magyar csapat sem tudott nyerni az idei szezonban. A vendégeknél Hill és Pointer is kisebb sérüléssel bajlódik, az egyikük fog kimaradni a hat légiós közül.

A 12. helyen álló Jászberény a 8. Pécset fogadja hazai pályán. Nikola Lazics együttesének hazai mérlege 5-4, a baranyaiak idegenbeli mutatója pedig éppen ennek a fordítottja, 4-5. Ősszel 87-78-ra a PVSK győzött a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A baranyaiak lesznek a pihentebbek, ők ugyanis hétközben nem játszottak, míg a JKSE Zalaegerszegen szenvedett vereséget.

Hét vesztes találkozó után a múlt héten újra győzni tudott a MAFC, amely ezúttal hazai pályán fogadja a komolyabb célokért küzdő Zalaegerszeget. A papírforma ugyan vendég győzelmet mutat, ám a zalaiak nem vehetik fél vállról a meccset, hiszen a műegyetemisták hazai pályán akármelyik csapat ellen veszélyesek lehetnek. Igaz Garai Péter edző dolgát ezúttal is nehezíti, hogy Bennet Davis továbbra sem játszhat

A négy forduló óta veretlen, második helyen álló Körmend hazai pályán fogadja az újonc DEAC-ot. A vendégekre rájár a rúd, nem elég, hogy hét meccse nyeretlenek, a kezdőcsapatukból is kiesett két ember (Farkas Attila még mindig sérült, illetve a MAFC ellen Ivan Lilov is megsérült). A két csapat őszi meccsét, október végén 110-70-re a piros-feketék nyerték

Két, szinte egyforma mérleggel rendelkező együttes összecsapása lesz a Kecskemét-Paks. Forray Gábor csapata a hatodik helyen áll 10-8-as mérleggel, míg az ASE egy meccsel kevesebbet játszott, Teo Cizmic tanítványai 10 győzelem mellett 2 alkalommal kaptak ki. A két fél őszi mérkőzésén 96-78-ra nyert a Kecskemét Pakson. A napokban a tolnaiak megváltak amerikai hátvédjüktől, Seth Allentől, így ő már nem lép pályára a rangadón.

Az utolsó helyen álló Sopron a tizedik Szegedet fogadja. Sabáli Balázs együttese legutóbb Kaposváron szenvedett 85-79-es vereséget, míg a Szeged Juhos Levente, Andrija Csirics és Marko Boltics nélkül győzte le otthon a KTE-t (70-62). Ez a három trió ma sem játszhat, akárcsak a másik oldalon Tóth Gergely és Élő Bálint.

A kilencedik Kaposvár fogadja a harmadik Falcót. Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra, a somogyiak odahaza verték hat ponttal a sereghajtó Sopront, a vasiak pedig tízet számoltak a MAFC-ra, előtte pedig húszat a Jászberényre. Októberben 106-82-re a sárga-feketék győztek. A sárga-feketéknél Borisov és Perl játéka kérdéses, Durázi és Dancsecs viszont biztosan nem játszanak.

 

 

Férfi NB I. A-csoport, 19. forduló 

Egis Körmend - DEAC szombat 18:00
JP Auto-JKSE - Pécsi VSK-VEOLIA szombat 18:00
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 18:00
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE szombat 18:00
MAFC - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00
Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00
Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár szombat 18:00



Vármegyei szövetségek