Kivédekezte a Bourges csapatát a Sopron
31
Jan
2018
Kivédekezte a Bourges csapatát a Sopron
2018. január 31.  |  22:14
IpAz Euroigábam a Sopron 50 ponton tartva neves francia riválisát küzdelmes meccsen győzelemmel zára a számára remek eredményt, a rájátszásban a pályaelőnyt jelentő 2. helyezést hozó csoportkört


Európa-kupa:
Hatay- Atomerőmű KSC Szekszárd 98-65 (32-17, 30-17, 27-15, 9-16)
Két hazai kosárral kezdődött a visszavágó, majd másfél perc elteltével Oblak révén szerezte első pontjait a Szekszárd. A kissé lámpalázasan kezdő magyar éllovas játékéba becsúszott néhány eladott labda, s ezeket a hazaiak könyörtelenül megbüntették, s a negyed közpéén 17-4-re elhúztak - érthető volt Dokics Zseljko időkérése. A hazai akciókat a szakasz második felében sem tudták megállítani a szekszárdiak, de Studer Ágnes vezérletével vezettek néhány ügyes akciót.
A védekezés a második 10 percben sem működött, szünetig a fehérorosz Sznyicina vezérletével közel 30 pontosra nőtt a Hatay előnye, szekszárdi részről ekkor leginkább Krnjics Sara volt eredményes. Az első félidőben a hazaiak egészen extra dobóformát mutattak távolról 6/9, (66,6%) triplából, míg a szekszárdiak találati aránya 1/11 (9%)volt.
Tekintettel arra, hogy a továbbjutás eldőlt, szünet után - talán már a hétvégi Győr elleni bajnoki rangadóra is gondolva - Dokics csapata kiegészítő játékosait is mélyvízbe dobta, hadd szerezzenek ők is egy kis nemzetközi tapasztalatot, közülük Kiss Virág kifejezetten biztató teljesítményt nyújtott. Bár a Szekszárd nagy különbségű vereséggel zárta Európa-kupa szereplését összességében mnden elsimerést megérdemel, több igen értékes skalpot szereztek az Európa-kupában Studer Ágnesék.
Szekszárd: STUDER Á. 12/6, Oblak 6, Theodoreán, MCCALL 14, Krnjics 9. Cs.: Gereben 6, Bálint 6, Mansaré 4, KISS V. 8, Studer Zs.
Statisztika: : http://www.fiba.basketball/ls/#10856&10865-20-B

Euroliga:
Sopron Basket - Bourges (francia) 57-50 (11-12, 19-14, 22-16, 5-8)
A találkozó elején váltott vezetéssel haladtak a felek. Kevés volt a kosár, a küzdelem dominált, hazai részről Crystal Langhorne, a Bourges csapatából pedig elsősorban a francia válogatott Tchatchouang volt eredményes. A küzdelmes első etap végén a vendégek vezettek 1 ponttal. A második szakaszt újfent Langhorne villanásaira épíve 6-2-vel kezdte, s fordított a Sopron. A folytatásban ismét fej-fej mellett. váltott vezetéssel haladtak a felek. Jelentősebb előnynek tűnt, hogy a szakasz közepén Johannes villanásaival 3 ponttal ellépettel Bourges. Tina Jovanovics találataival visszavette a vezetést a magyar bajnok. A félidő végén Turner és Page jóvoltából 4 ponttal vezettek a hazaiak.
Szünet után váltva estek a kosarak, ismét Langhorne, illetve Johannes szálíttotta a pontokat, tartotta pár pontos előnyét a Sopron. A szakasz közepén ez 7-re duzzadt, A szakasz hajrájában Johannes technikait kapott, amiből jól jöttek ki a zöld-srágák: Turner értékesítette a büntetőt, majd Jovanovics szerzett kosarat, 10 pont fölé nőtt a különbség. A negyed Sharp triplájával és 10 pontos hazai vezetéssel zárult.
A befejező etap elején nagyon leült támadásban a Sopron, közel 5 percig nem találtak be a hazaiak, s egy 6-0-lal szorossá tette a meccset a szívósan küzdő Bourges. 4 perc 50 másodperc elteltével Turner törte meg a záró etapban meglehetősen hosszú hazai kosárcsendet, Tchatchouang még felelt rá, majd az utolsó bő 4 percben a hatékony soproni védekezésnek köszönhetően már nem szereztek kosarat a vendégek, így a Sopron győzelemmel és minden előzetes várakozást messze felülmúlva a 2. helyen zárta a csoportkört.
Sopron: Fegyverneky 1, TURNER 11/3, Crvendkakics 2, LANGHORNE 22, JOVANOVICS 13. Cs.: Page 6, Salvadores 2, Határ. Dubei, Weninger,
Statisztika: http://www.fiba.basketball/ls/#10849&10850-A-55

Vármegyei szövetségek