Férfi NB I: Legyőzte a MAFC a DEAC-ot
31
Jan
2018
Férfi NB I: Legyőzte a MAFC a DEAC-ot
2018. január 31.  |  21:07
Fodor vezérletével a MAFC nyerte az alsóházi rangadót

A DEAC hat, míg a MAFC hét nyeretlen találkozóval a háta mögött vágott neki az alsóház rangadójának a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. 

Armwood hibázott, a túloldalon Cvetkovics pontos volt, majd Bognár kettese és Jones triplája sült először a hazaiaknál (5-2) – így kezdték a csapatok a meccset. Távolról McCray és Fodor is betalált (7-8), de ebben a periódusban még nem alakult ki nagyobb különbség egyik fél javára sem. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed DeShields triplájával és 22-23-nál zárult.
A második negyed közepéhez érkezve 7-0-s sorozatot könyveltek el a fővárosiak (30-36), amivel kialakult az addigi legnagyobb különbség, ám a hazaiak rákapcsoltak és végül ők mehettek előnnyel a pihenőre. Jones vezérletével – nyolc pontot dobott ekkor a légiós – az utolsó négy percben 12-2-es rohamot indított a DEAC, így 42-38-nál jött el a szünet.
A félidőben aztán rendezte Garai Péter a sorokat, a harmadik negyedben pedig állva hagyta a hazaiakat a MAFC, ez pedig – mint utólag kiderült – döntő volt. Fodor kétszer, McCray egyszer volt eredményes triplából a szünet után, így a negyedik perchez érkezve már a műegyetemisták vezettek újra (46-47). Jones középtávolijával még utoljára a DEAC-nál volt az előny, de ezt követően már a vendégek akarata érvényesült. Fodor a negyed végéig beszórt még két triplát, valamint Cvetkovics és McCray sem maradt rest, így az utolsó tíz perc 56-65-nél kezdődött.
A felépített előnyt még tovább növelte az utolsó etapban a MAFC, a DEAC nem tudott közelebb férkőzni, így izgalom sem maradt a végére. A negyed végére kialakult a közte tizennégy (65-79), két perccel később McCray büntetői után pedig még tovább nőtt az előny. A meccs végül 71-87–nél zárult, a MAFC vetett véget a nyeretlen szériának, a DEAC pedig egyre mélyebb gödörben – írja a BB1.hu.

DEAC - MAFC 71-87 (22-23, 20-15, 14-27, 15-22)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. V.: Győrffy P. A., Tőzsér D., dr. Mészáros B. (Pázsitka F.)
DEAC: Jones 18/9, DeShields 9/3, Lilov 7/3, Bognár 11, Armwood 11. Csere: Molnár 4, Velkey 5/3, Kósa 6/3.
MAFC: Hot 12/6, Fodor 28/18, Misek 4, McCray 23/6, Cvetkovics 17/6. Csere: Peringer 3, Lakosa -, Lakits -.

 

A végjátékban verte a Kaposvár a Sopront



Szerda este a Sopron csapatát fogadta a Kaposvári KK a bajnokság hétközi fordulójában. A találkozó első tíz perce után a hazaiak vezettek minimális különbséggel, 24-21-et mutatott az eredményjelző. A második etapban valamelyest fordult a kocka, és a soproniak zártak három ponttal többet, így a nagyszünetben döntetlen volt az állás (41-41).
A harmadik negyedet a Sabáli legénység kezdte jobban, Parker büntetői után a vendégek elhúztak hat ponttal (44-50). A folytatásban folyamatosan zárkóztak a somogyiak, Ivosev triplája után már csak egyetlen pont az SKC előnye, a zárófelvonás előtt egy perccel Hendlein kosarával pedig a vezetést is átvette a Kaposvár (57-56). El-Amin középtávolijára Dunn triplával válaszolt, Watkins büntetői után pedig Hendlein újabb közelije következett.
62-60-at mutatott az eredményjelző a negyedik negyed kezdetekor, Gibbs hármasával pedig hamar továbbnőtt a hazaiak előnye. Az összecsapás azonban még koránt sem dőlt el, 67-64-nél Sabáli Balázs kért időt, majd öt perccel a végső dudaszó előtt Henderson egyenlített (69-69), így izgalmas véghajrát láthatott a kaposvári publikum. Két perc alatt 12-0-s rohanást csinált a Kaposvár, és hiába próbált, innen már nem volt visszaút a Sopron számára. A somogyiak végül 85-79-re nyertek, így megszerezték nyolcadik győzelmüket – írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - Sopron KC 85-79 (24-21, 17-20, 21-19, 23-19)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,  V.: Földházi T., Jakab L., Kovács N. (Páli K.)
KKK: Dunn 7/3, Gibbs 14/6, Ivosev 26/6, Hendlein 16, Spica 15 Csere: Tóth 7/3, Papp -.
SKC: Parker 19/9, El-Amin 13/3, Takács 5/3, Henderson 10, Watkins 20 Csere: Dénes 9/9, Duvnjak 3, Kántor -, Mészáros -.

 

Boltics, Csirics és Juhos nélkül verte a Kecskemétet a Szeged


A hazaiaktól három kulcsember, Marko Boltics, Andrija Csirics és Juhos Levente is hiányzott sérülés miatt. A kezdés előtt Bonifert Ferenc technikai vezetőt köszöntötték születésnapja alkalmából.

Esélyeshez méltón, 5-0-val kezdtek a jó formában lévő vendégek, a Szedeák azonban hamar bizonyította, hogy nem dobja be a törölközőt (12-9). Felváltva potyogtak a kosarak, hol egyik, hol másik fél járt pár ponttal előbbre. Kiegyenlített első negyed után 20-20 volt az állás.

A folytatásban már héttel is vezettek a hazaiak, 27-20-nál időt kért Forray Gábor. Hiába, közel hat percig nem született kecskeméti pont. Karahodzsics törte meg a csendet, 31-22-nél újabb vendég timeout következett. Sulovics tarthatatlan volt, kétszámjegyűvé vált a különbség. A félidőre 39-27-es állással mentek öltözőbe a csapatok, nagy kérdés volt, hogy a rövidebb kispaddal rendelkező szegediek bírják-e majd a tempót a fordulás után is. 
Bírták! 43-27-nél már tizenhat volt közte. Dramicsanin próbálta életben tartani övéit, tíz pontra zárkóztak a vendégek (45-35). De a felzárkózási kísérletük csak tiszavirág életűnek bizonyult, nem sokkal később újra tizenöt volt a differencia (50-35). A záró felvonás előtt 59-45 állt a táblán. 

Leült a meccs a végére, a negyedik negyedben a Kecskemét rá tudta ugyan erőltetni akaratát a hazaiakra, de már akkora előnyük volt Vágvölgyiéknek, hogy hiába olvadt tíz alá a különbség, a tartalékos Szedeák győzelme már nem forgott veszélyben – írta a BB1.hu.

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt 70-62 (20-20, 19-7, 20-18, 11-17)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 800 néző V: Pálla Z., Minár L., Kulcsár T. (Hartyáni Zs.)

Szedeák: Kerpel-Fronius 2, Wirth 11/3, Fortune 17/3, Petrovics 3/3, Sulovics 15. Csere: Vágvölgyi 11, Kovács Á. 8, Révész 3.
KTE: Pongó 4, Thompson 4, Djeraszimovics 18/6, Dramicsanin 15, Karahodzsics 9. Csere: Molnár M. 3, Wittmann 9/9, Horváth K. -.

 

A harmadik negyedben törte meg a Jászberényt a ZTE


A Jászberény tartalékosan érkezett meg Zalaegerszegre, hiszen sem Cseh, sem Molnár nem tarthatott a többiekkel, ráadásul Wallace sem volt teljesen egészséges, így Nikola Lazics igencsak szűk rotációval küldhette pályára csapatát.
Pillanatok alatt 10-0-val ellépett a ZTE: Kinney, Benke, Szabó és Radic is betaláltak. Nikola Lazics időkérése után Nelson szerzett duplát, a negyed végére pontatlanabbá váltak a hazaiak, a JKSE pedig Nelson révén zárkózott.
19-14-ről folytatódott a játék, jobban kezdett a ZTE, ám ismét Nelson következett: az amerikai irányító triplát hintett, érkezett Horváth Ákos is, aki szintén távolról köszönt be. Ez volt a ZTE egyetlen hármasa az első félidőben, nagyon gyengén dobtak távolról a hazaiak. Pontatlanabbak lettek a hazai támadások, a berényiek sikeresen lassították a játékot, ez pedig nem kedvezett a ZTE-nek. A görcsösség a pontokban is megmutatkozott, 30-29-re egy pillanatra át is vette a vezetést a vendégcsapat. A félidőre nagyon szűk, mindössze hárompontos hazai előnynél vonultak pihenőre a felek.

A szünetben sikerült rendet tenni a hazai fejekben, a ZTE elkapta a fonalat és beestek a triplák is. Kinney adott forintos labdát Szabónak, a lepattanók is egyre gyakrabban landoltak egerszegi kezekben, Horváth második hármasa után pedig már ismét tíz volt a különbség. Sőt, Vaughn és Radic is betalált kintről, majd a horvát center huszonkettedik pontját is megszerezte, a különbség pedig már a húsz pontot is elérte. Ez a lélektani határ teljesen elvette az egyre jobban elfáradó, mindössze hat játékost rotáló berényeik kedvét. 

67-46-ról kezdődött a záró negyed, amikor már mindkét fél tudta, hogy a győzelem a Zalaegerszegé lesz. Bencze Tamás felküldte cserejátékosait és pihentette kezdőcsapatának egy részét a szombati, MAFC elleni derbire. Radic, a meccs pontkirálya ismét csak 23 percet játszott, Mikovic pedig bőven kapott lehetőséget, ám a próbajátékon levő játékos nagyon elizgulta a végét, sorra hagyta ki a lehetőségeket. A Jászberény derekasan küzdött, a negyedik negyedet meg is nyerte, ám ez a találkozó végkimenetelén nem változtatott. 82-68-ra nyert a ZTE, mely a Kecskemét Szeged elleni vereségével ismét beérte a KTE-t az ötödik helyért folytatott külön harcban – írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK – JP Auto-Jászberényi KSE 82–68 (19–14, 18–20, 30–12, 15–22)

 
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,  V.: Papp P., Farkas G., Fodor A. (Gincsai J.) 
ZTE: Kinney 10, Horváth 11/9, Benke 16, Szabó 9/3, Radic 22/3. Csere: Mikovic 3, Vaughn 10/6, Mohácsi 1, Kis -. 
JKSE: Nelson 17/6, Rakics 8/3, Wallace 15/3, Lucsics 11/3, Sejfic 12. Csere: Kerpel-Fronius 5.    



Vármegyei szövetségek