Női csapataink a nemzetközi kupákban
30
Jan
2018
Női csapataink a nemzetközi kupákban
2018. január 30.  |  19:29
Európa-kupa: nehezebb helyzetből is is továbbjutott már a Szekszárd

Euroliga: Páholyból fogadja a Bourges csapatát a Sopron

Szerdán 16 órától a Szekszárd 2 pontos hátrányból indulva a török Hatay otthonában próbálja meg kiharcolni a továbbjutást a női Európa-kupában, az Euroligában pedig 18 órától a Sopron már biztos csoportmásodikként abban a tudatban fogadja a francia Bourges együttesét, hogy pályaelőnnyel kezdheti a rájátszást.

Az előző körben Dokics Zseljko tanítványai 5 pontos hazai hátrány után vívták ki a továbbjutást a lengyel Sleza Wroclav csapatával szemben. Most, Antakyában, a Hatay otthonában szintén hátrányból, de csak 2 pontosból vág neki a visszavágónak. A múlt hét végén a szekszárdiak könnyed, mondhatni önbizalomnövelő győzelmet arattak, és még túl sokat utazniuk sem kellett. A PINKK otthonában arattott 30 pontos diadal során Dokics mester bőven adhatott lehetőséget a fiatal szekszárdi tehetségeknek is, a kulcsjátékosok többsége egy félidőnyit se töltött a pályán. Szükségük is lesz a frissességre a tolnai társulat tagjainak, hiszen azért ne feledjük: Erkic kiválásával Európa-kupa szinten csökkentek a rotációs lehetőségei Dokics mesternek. Ezzel együtt az első találkozó tapasztalatait levonva biztos, hogy úgy mennek neki a törökországi találkozónak, mint tették azt Wroclawban, azaz a Hatayon is megpróbálnak túljutni. Az újabb bravúr eléréséhez kulcskérdés lehet a Hatay Szekszárdon 20-20 ponttal és lepattanóval záró centerének, Courtney Parisnak a féken tartása. Örömhír a tolnaiaknál, hogy a klub 3 évre, 2021-ig szerződést hosszabbított az ifjú válogatott irányítóval, Studer Ágnessel.

A soproni Novomatic Arénában 18 órakor kezdődő utolsó Euroliga-csoportmeccsnek érdemi tétje a látogató francia Bourges csapata számára van, a Sopron biztos csoportmásodikként fogadja francia riválisát. Három csapat, a Bourges, az USK Praha és Galatasaray  (kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy e hármast maga mögé utasítják Fegyvernely Zsófiáék) küzd még a csoport 3. és 4. helyéért, egyikük biztos, hogy elbúcsúzik az Euroliga rájátszásásától, és az Európa-kupában folytatja....nyilván a Bourges nem szeretné, ha ők lennének azok...

Ha a továbblépés szempontjából nem is, tétje azért van a találkozónak a soproniak szempontjából is: többek között visszavágni a Mikulásra kapott virgácsért, azaz a franciaországi vereségért. Megismerve Roerbto Íniguez fanatizmusát, maximalizmusát, biztos, hogy nem engedi elkényelmesedni csapatát - az más kérdés, mire használja majd a találkozót. Hét végén Cegléden lép pályára a bajnokságban a bajnok, s jelen állapotában a CEKK - természetesen anélkül, hogy meg akarnánk bántani Cziczás László együttesét - még saját pályáján sem tűnik olyan riválisnak, hogy a szombati ellene lejátszandó mérkőzésre gondolva pihentetni kellene csapata kulcsjátékosait a Sopron spanyol szakvezetőjlnek, az ugyanakkor elképzelhető, hogy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok, hogy szokják az Euroliga ritmusát, keménységét, tobb lehetőséget kapnak. Ami biztos: akármilyen elképzelés szerint is meccsel Iniguez, a maximumot várja el csapatától, nem engedi, hogy játékosai becsapják a lelkes soproni közönséget,...Annyit még hozzátennénk, a Sopron felszabadultan, a Bourges pedig nyomás, győzelmi kényszer alatt játszik, s a hazai pálya előnye mellett ez is a magyar bajnok malmára hajthatja a vizet.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek