A Csata DSE nyerte a női Hepp-kupát!
28
Jan
2018
A Csata DSE nyerte a női Hepp-kupát!
2018. január 28.  |  22:51
Színvonalas, izgalmas találkozón a Csata a végjátékban a jól játszó Szeged fölé kerekedett a női Hepp-kupa döntőjében, így a fővárosiaké lett a trófea. A bronzmérkőzésen a szigetszentmiklósiak simán legyőzték a BEAC második csapatának második sorát. BKG DSE Szigetszentmiklós - ELTE-BEAC Újbuda 85-42
A címvédő BEAC-nál a bronzmeccsre nem vetették be az NB I-es keret játékosait. ismét a második csapat második - igen-igen fiatal - sora lépett pályára. Ebben az összetételben elsősorban Pfandler Csenge (15 pont - 16 mezőnykísérlet - 4 lepattanó, 3 gólpassz)-Szűcs Zsanett (8 pont - 12 mezőnykísérlet - 6 lepttanó, 3 eladott labda), valamint Molnár Zsófia (8 pont - 11 mezőnykísérlet - 4 eladott labda) jóvoltából a BEAC csupán rövid ideig volt ellenfele a szigetszentmiklósi együttesnek. A BKG Ruttner Zsóka (16 pont, 9 lepattanó, 3-3 szerzett ladba és gólpassz), Bodnár Fanni (14 pont, 4 lepattanó), Vándor Szilvia (11 pont, 7 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda, 4 gólpassz) és Doktor Anna (11 pnt, 5 szerzett labda) vezérletével magabiztos győzelmet aratva szerezték meg a Hepp-kupa bronzérmét.
Statisztika: 

http://netcasting.webpont.com/?whuna_cup_25

Csata DSE - Szeged KE 75-67 A finálé döntőhöz méltó hatalmas küzdelmet, fordulatos játékot hozott. 5-0-lal indított a Szeged, majd egyenlített a Csata. Az első negyedben fej-fej mellett. váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz hajrájában 4 ponttal elléptek a szegediek, de a negyed vége a fővárosiaké volt.
A második negyedet 10-2-vel kezdte Csata, amelyben ekkor Solymosi Noémi (18 pont, 7 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda, 4 gólpassz) és Pálinkás Enikő (9 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz, 3 szerzett labda) villogott, s e rohamnak köszönhetően tízen túli, azaz 11 pontos előnnyel várhatta a második félidőt.
Fordulás után óriási fordulat következett: Radócz Fanni (31/3 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett, 5 eladott labda) remeklése révén egy 11-0-lal a 3. negyed közepére ledolgozta hátrányát a Szeged, sőt Jáhni Zsófia (20 pont, 13 lepattanó, 5 eladott labda) büntetőjével fordított is. A negyed hajrájában Mányoky Réka (7/6 pont) dobott egy triplát, raádásul a szegediek technikait is kaptak, így 3 pontos Csata-vezetéssel fordultak a felek a záró etapra.
Ennek elején jött egy újabb technikai a szegedieknek, 6 ponttal ellépett a fővárosi együttes, de volt tartása s Szegednek, amely Jáhni vezérletével egy 11-1-gyel fordítottak. A végjáték viiszont a Csata csapatáé lett, amelyben a távoli dobásokkal hadilábon álló Lelik Réka (14 pont, 4 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott labda) lépett elő vezérré, s 64-60-as szegedi vezetés után egy 15-3-mal végleg eldöntötte a meccset a maga javára a Csata - de a feladathoz maximáisan felnövő Szeged is mnden dicséretet megérdemel.

Statisztika:http://netcasting.webpont.com/?whuna_cup_26

Vármegyei szövetségek