26
Jan
2018
Testvérek egymás ellen az NB I B-ben
2018. január 26.  |  22:33
Kosarakban gazdag, látványos meccset játszott egymással a férfi NB I B piros csoportjában a vendéglátó Nagykőrösi Sólymok és a Vásárhelyi Kosársuli. A 105-89-es hazai sikerrel végződő összecsapáson a két oldalon egy-egy testvér játszotta a főszerepet.

Hazai rérszől Molnár Miklós, a vásárhelyieknél pedig öccse, Molnár Bence bizonyult a legeredményesebb játékosnak. Előbbi 29/15, utóbbi pedig 22/9 pontig jutott. Mindkét fivér igen jó dobóformát fogott ki, mindketten 50% fölött vágták a triplákat, Miklós 5/8-as, 62,5%-os, öccse 3/5-ös, 60%-os találati aránnyal célzott távolról.
A mezőnymunkából is kivették részüket, Miklós 7 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, Bence 4 pattanót és 2 asszisztot jegyzett.
Kettejüknek van egy bátyjuk is, a legidősebb fivér, Molnár András válogatott is volt, ő jelenleg is az élvonalban, a DEAC csapatában kosarazik. Édesapjuk Molnár Csaba éveken át játszott, majd edzősködött Szegeden. A mai nagykőrösi találkozó alapján András a két öccsére, Csaba pedig a két fiatalabb fiára is nagyon büszke lehet.

Vármegyei szövetségek