Kerekesszékes bajnokság
25
Jan
2018
Kerekesszékes bajnokság
2018. január 25.  |  02:01

A hétvégén rendezett kerekesszékes kosárlabda forduló első mérkőzésén a rendező, Soproni Tigrisek már első félidőben 15 pontos előnyre tettek szert a szimpatikusan küzdő Sólymok ellen.

A negyedik negyed közepére ez már 22 pontosra nőtt (47 - 25).
Az utolsó percekben ez 6 ponttal csökkent , így alakult ki a végeredmény:

Soproni Tigrisek 47 - 31 Soproni Sportiskolás Sólymok

A következő összecsapás Sólymok és a bajnok Törekvés között került megrendezésre. A budapestiek csapatából hiányzott Farkas László ( aki a válogatott alapembere is), elfoglaltsága miatt csak a 14 órai Tigrisek elleni mérkőzésre érkezett meg.
Már az első negyedben - bár még ekkor 15 -12 -re a fővárosiak vezettek - érződött a remek csapatmunka a Sólymoknál, s a félidőben már egalizálódott a mérkőzés. (20 - 20)
A harmadik negyedben meglepetésre, de megérdemelten már 32 - 26 volt az eredmény a Sólymok javára, a záró etapban pedig még egy ponttal növelték az előnyüket, s megszerezték a bravúros győzelmüket.

Végeredmény: 42 - 35

Ezután került sorra a Soproni Tigrisek - Törekvés mérkőzésre. A vendégek csapatához ekkorra már megérkezett a legjobbjuk Farkas László.
Jól kezdett a fővárosi csapat, de a negyed végére már 14-10-re a Tigrisek vezettek.
Az első félidőben ezt még sikerült növelniük, így 25-18 - as soproni vezetéssel vonultak a szünetre a csapatok.
A második félidőben állandósult a 8-10 pontos soproni vezetés. A védekezésben nyújtott összehangolt csapatmunkának köszönhetően újabb bravúrral 43-34 -re győztek a Tigrisek.

Vármegyei szövetségek