Hét nemzet kosarasai a Tiszaligetben
23
Jan
2018
Hét nemzet kosarasai a Tiszaligetben
2018. január 23.  |  15:20

Az utóbbi két hónapban egészen kiváló sorozatot produkáló Szolnoki Sportiskola U16-os csapata ezúttal a European Youth Basketball League, azaz a EYBL második csoportkörében vitézkedhet január 26. és 28. között Szolnokon, a Tiszavirág Sportcsarnokban. A B-csoportban szerb, szlovák, német, olasz, cseh, finn és természetesen magyar csapatokkal mérkõzhet meg a továbbjutásért. Mivel a csoport prágai elsõ körében három gyõzelem mellett csak egy vereséget szenvedtek Honti Viktor tanítványai, így reális továbbjutási eséllyel várják a mérkõzéseket. 

A csoportban egyébként olyan neves akadémiák is elindították U16-os csapatukat, mint a Bayern München, a Stellazzurra Roma vagy az USK Praha. A magyar vonalat a csoportban a Szolnokon kívül a Sopron és a MAFC képviseli.  

- Számunkra emlékezetes a november végi prágai csoportkör, mivel csapatunk formája azóta felfelé ível - mondta Honti Viktor, a szolnokiak edzõje. A EYBL egy kiváló erõfelmérõ, hol is tartunk, mennyit is fejlõdtünk. Ezt a nálunk erõsebb csapatok ellen fel is tudjuk mérni, úgyhogy nagyon várjuk már a pénteki nyitányt.

Az U16-os korosztályban a Szolnoki Sportiskola jelenleg csoportjában a második a Stellazzurra Roma mögött, s ahhoz, hogy a házigazdák divíziódöntõbe kerüljenek, saját csoportjukban kell az elsõ kettõben lenniük. Elnézve a csoport állását, legalább három gyõzelmet kellene szerezni négy mérkõzésen a továbbjutáshoz.

- Nem foglalkozunk a tabellával, jó meccseket szeretnénk játszani más kosárkultúrából érkezõ csapatokkal szemben - mondta Tasnádi Zoltán, a Sportiskola fiú szakosztályának vezetõje.

- Számunkra különösen érdekes lesz a Stellazzurra Roma elleni mérkõzés, hiszen az õsszel kötött együttmûködési megállapodásunk fényében iránymutató lehet az õ szereplésük, az, hogy az õ szintjükhöz képest hogyan is állunk.

Program

Január 26. péntek

10:00  Bayern München - Soproni Sportiskola
12:00  USK Praha - Sykki
14:00  KK Mladost Zemun - MBA Prievidza
16:00  MAFC Budapest - Stellazzurra Basketball Academy
18:00  Szolnoki Sportcentrum - Bayern München
20:00  Soproni Sportiskola - USK Praha

Január 27. szombat

09:30  MBA Prievidza - Stellazzurra Basketball Academy
11:30  Sykki - MAFC Budapest
13:30  USK Praha - Szolnoki Sportcentrum
15:30  Bayern München - MBA Prievidza
17:30  Stellazzurra Basketball Academy - KK Mladost Zemun
19:30  Soproni Sportiskola - Sykki

Január 28. vasárnap

09:00  KK Mladost Zemun - MAFC Budapest
11:00  Stellazzurra Basketball Academy - Szolnoki Sportcentrum
13:00  Sykki - Bayern München
15:00  MBA Prievidza - USK Praha
17:00  Szolnoki Sportcentrum - KK Mladost Zemun
19:00  MAFC Budapest - Soproni Sportiskola
 

Vármegyei szövetségek