20
Jan
2018
Utánpótlás körkép
2018. január 20.  |  05:55
A leány serdülő bajnokságban a selejtező első fordulóját rendezték meg. A két felsőházi négyes csoport résztvevői már bejutottak a főtáblára: ezeket a csoportokat a Zsíros Akadémia Kőbánya és a címvédő Csata DSE is háromból három magabiztos győzelemmel nyerte meg.

A négy alsóházi négyes csoportból az első helyezettek jutottak be a 16 közé. Az A-csoportot a Török Flóris-Törekvés SE/A, a B-t a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia, a C-t a Dávid Kornél KA/A, a D-t pedig a DVTK Akadémia/A nyerte meg meggyőző fölénnyel. A még kiadó négy helyért a selejtező második fordulójában az alsóházi csapatok második-harmadik helyezettjei mérkőznek meg majd.

A fiú junioroknál megkezdődött a keresztjáték a 16 közé jutásért, ahol az alapszakasz hetedik-nyolcadik helyezettjei a regionális bajnokságok győzteseivel játszanak. Az első három mérkőzésből kettőt a regionális bajnokságokból érkező csapat nyert meg: a PVSK-Panthers 96-67-re verte meg az AKMÉ Körmendi Törpördögöket, a BLF KK pedig 87-75-re az ELITE Basket Törökbálintot. A Soproni Sportiskola/A 66-47-re győzött az OSE Lions ellen. A további küzdelmek a hétvégén folytatódnak.

A leány kadetteknél a hétvégén befejeződik az alapszakasz. A Nyugati-csoportban a címvédő éllovas Vasas Akadémia/A ezúttal a Soproni Darazsak Akadémia ellen őrizte meg hibátlan mérlegét és nyert 73-61-re.

A fiú kadetteknél kedden fejeződik be az alapszakasz. A Nyugati-csoportban a címvédő Alba Fehérvár/A visszavette a vezetést, miután 90-58-ra megverte a Szombathelyi SI KA/A-t, majd pénteken a Soproni Sportiskola/A-t is legyőzte, 72-50-re. Keleten a Vasas Akadémia/A áll a tabella élén, miután 85-44-re nyert az Újpest-MT/A ellen, a Debreceni KA/A pedig 67-59-re kikapott a Szolnoki Sportcentrum/A-tól.

A leány juniorok rájátszásában a Piros csoportot továbbra is a Csata DSI vezeti, amely 93-69-re verte meg a Kecskeméti KC-t, majd rendkívül szoros meccsen 59-57-re kikapott a második helyen álló Vasas Akadémia/A-tól. Utóbbi a Széchenyi KA-t is legyőzte, 76-72-re.

A részletes eredményeket és a további műsort az alábbi linkeken találják meg:

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=35&year=x1718

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Leány junior:http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1718

Vármegyei szövetségek