14
Jan
2018
Férfi NB I B, Piros csoport
2018. január 14.  |  01:20
Bus vezérletével vidám lehet a szabolcsi legénység hosszú hazaútja.


Rangadót játszottak a férfi NB I B erősebb, piros csoportjában. A 3. helyen álló vendég Nyíregyháza remek hajrájával nyerni tudott a 2. Veszprém otthonában.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém - Nyíregyháza Blue Sharks 60-70

Hetven pontot dobva is rangadót tudott nyerni a Nyíregyháza, tehát a szabolcsiak nem is annyira dobott pontjaik, hanem inkább védekezésük miatt hetvenkedhetnek.

Hiába ért el a Veszprém két játékosa is - Körtélyesi Gergely és Nebojsa Pavlovic - egyaránt 17 pontos és 10 lepattanós dupla-duplát, egyrészt nem igazán akadtak társaik a pontszerzésben, másrészt pedig az igen gyenge dobóforma, a 2/18-as, 11,11 %-os triplamutató is közrejátszott a hazai vereségben.

A rangadó a záró etap elején dőlt el, amelyet 3 triplával, majd két duplával, azaz egy 13-0-s száguldással kezdtek a vendlg szabolcsiak. A döntő csapással felérő rohamból a győzelem egyik fő letéteményese, Czura Attila (17/9 pont, 3 eladott labda) két triplával vette ki részét, s a rangadó legjobbja, MVP-je is a vendégek közül került ki Bus Iván (22 pont, 4-4 lepattanó és szerzett, 3 eladott labda, 5 gólpassz) személyében.

A szabolcsiak mellett a rangadó nyertesének mondható az éllovas Oroszlány is, amelynek egyetlen veresége van, mögötte immáron a Veszprém és a Nyíregyháza is 4-4 vereséggel áll.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_99

Vármegyei szövetségek