13
Jan
2018
Utánpótlás körkép
2018. január 13.  |  00:12
Befejeződött az alapszakasz a fiú junioroknál. A Nyugati-csoportot az Alba Fehérvár nyerte meg, Keleten pedig a címvédő Nyíregyházi Sportcentrum/A végzett az élen. Mindkét csoportból az első négy-négy helyezett jutott tovább a felsőházba, az ötödik-hatodik helyezettek az alsóházban folytatják. A hetedik-nyolcadik helyezettek a regionális bajnokságok győzteseivel kuparendszerben küzdenek meg az alsóházban való szereplésért. Erre a keresztjátékra kerül sor majd legközelebb.

A fiú kadetteknél folytatódott az alapszakasz: Nyugaton a listavezető Szombathelyi SI KA/A szombaton lép pályára a második helyen álló címvédő Alba Fehérvár/A ellen. A harmadik helyen a Soproni Sportiskola/A áll, amely mindkét eddig lejátszott 2018-as mérkőzésen érdekelt volt: a Budapesti Honvéd/A-tól 90-63-ra kikapott, a Kosárlabda Akadémia Pécs/A-t pedig 71-50-re legyőzte.

Keleten is két meccset rendeztek meg eddig az idén: a tabella élére ugró Debreceni KA/A mindkettőt megnyerte, miután előbb a Bajai Bácska FKE-t 86-70-re, a Vásárhelyi Kosársuli/A-t pedig 103-50-ra legyőzte. A küzdelmek szombaton folytatódnak.

A leány kadetteknél a Nyugati-csoportban a címvédő Vasas Akadémia/A csoportjának idei első mérkőzésén 95-71-re nyert a Széchenyi KA ellen, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát. Vasárnap a második helyen álló Soproni Darazsak Akadémiával mérkőzik meg, amely szerdán 72-66-ra verte meg a Török Flóris-Törekvés SE/A-t. Keleten a Csata DSE szintén megőrizte veretlenségét, miután idei első meccsén 66-52-re legyőzte a DVTK Akadémia/A-t.

A leány junioroknál véget ért az alapszakasz. A Kiemelt csoportokat a Vasas Akadémia/A és a Csata DSE nyerték. A két kiemelt csoport első négy-négy helyezettje kezdte meg a küzdelmeket a rájátszás Piros-csoportjában, ahol hat idei mérkőzést követően a Csata vezet, amely előbb 93-43-ra verte meg a BEAC-Újbuda KA/A-t, majd 69-66-ra kikapott a DVTK Akadémiától. A Vasas is parázs meccset játszott legutóbb, és ugyancsak éppen hogy alul maradt: a Kosárlabda Akadémia Pécs győzte le 57-56-ra. A Fehér- és a Zöld-csoportokba a kiemelt csoportok ötödik-hatodik helyezettjei kerültek be, illetve a regionális csoportok győztesei.

A leány serdülőknél a Selejtező első fordulójára kerül sor a hétvégén, amelynek felsőházában az alapszakasz első nyolc helyezettje két négyes csoportban folytathatja (ők már főtáblásak), az alsóházban pedig a 9-24. helyezettek négy négyes csoportban küzdenek a Főtábla fennmaradó helyeiért, amihez csoportelsőként kell végezniük.

A részletes eredményeket és műsort az alábbi linkeken érhetik el:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718

Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&szakaszid=47&year=x1718

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=35&year=x1718

Vármegyei szövetségek